Tarta cu mere si bezea

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 18204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar rase (pentru blat)
  • 8 linguri de zahar rase (pentru glazura de bezea de deasupra tortului)
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 kg mere  
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si bezea:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat cu mixerul galbenusurile cu zaharul (10 linguri) pana se dizolva bine. Se opreste mixerul si se ia o lingura de lemn. Se adauga uleiul putin cate putin si se freaca cu lingura de lemn energic.. Se pune putin lapte si se amesteca cu lingura, se pune putina faina si se amesteca bine cu lingura pana cand se termina ingredientele (Faina se amesteca intr-un castronel cu praful de copt).


Se incinge cuptorul cu are cald (electric) la 280 grade si pe gratarul din mijloc punem tava cu blatul pregatit (tava am tapetat-o cu hartie in prealabil).Setam ceasul sa sune la 15 minute. Blatul nu se va coace de tot.


Intre timp pregatim merele pe care le-am razuit dinainte san e apucam de blat. Punem 3 linguri de zahar intr-o cratita si il caramelizam. Punem merele peste zaharul caramelizat si amestecam bine pana cand se topesc merele.


Scoatem blatul din cuptor si punem merele. Albusurile de la oua le frecam cu 8 linguri de zahar si punem si un praf de sare ca sa se intareasca bine. Intindem peste stratul de mere stratul de bezea si bagam iarasi in cuptor pentru 10 minute, pana cand se rumeneste.


Dupa ce se rumeneste pe deasupra tortul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere si bezea 6039
retete culinare - Tarta cu mere si bezea 6040
retete culinare - Tarta cu mere si bezea 6041
retete culinare - Tarta cu mere si bezea 6042
retete culinare - Tarta cu mere si bezea 6043
retete culinare - Tarta cu mere si bezea 6044
retete culinare - Tarta cu mere si bezea 6045

COMENTARII (5)

Bucataras Dragos 1

27.06.2009, 21:06

am incercat si eu reteta asta mai demult si intradevar e delicioasa ... combinatia de mere cu bezea

ANCA 1

21.05.2010, 11:47

La multi ani!! sa fii sanatoasa si fericita!!

miremirc 1

21.01.2013, 11:23

Super buna tarta !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!