Tarta cu mere si coca rasa

de Alinutza80 in Dulciuri, 9 Aug 2013 | 5130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina
  • 300 g margarina moale
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • Compozitia cu mere:
  • 6-7 mere (1-1,5kg)
  • 240 g zahar
  • 5 g de scortisoara
  • 100 g nuci pisate
  • Aluat pentru ras:
  • 160 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 pahar cu faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si coca rasa:

Margarina se mixeaza cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se framanta bine, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute. Intre timp se curata merele si se taie in cubulete, apoi se adauga zaharul, scortisoara si nuca. Se acopera fundul tavii si peretii acesteia cu aluatul racit, care se inteapa din loc in loc cu furculita.

Peste aluat se toarna merele si se niveleaza. Aluatul pentru ras se pregateste din faina, zahar si margarina si apoi se lasa in congelator sa se intareasca. Se rade aluatul racit peste tarta cu mere.

Se pune tarta in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu stafide, dar mie imi place mai mult cu nuca

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere si coca rasa-0
Tarta cu mere si coca rasa-1
Tarta cu mere si coca rasa-2
Tarta cu mere si coca rasa-3
Tarta cu mere si coca rasa-4
Tarta cu mere si coca rasa-5

COMENTARII (16)

Alinutza80

Alinutza80 1

10.08.2013, 17:25

babi5

babi5 1

10.08.2013, 18:32

Alinutza80

Alinutza80 1

10.08.2013, 20:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!