Tarta cu mere si crema de vanilie

de silvi0ara in Prajituri, 21 Feb 2010 | 3440 vizualizari

 

INGREDIENTE

     
  • Aluatul
  • 350 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g zahar tos
  • un pachet zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
     
  • o priza sare
  • Crema de vanilie
  • 600 ml lapte dulce
  • 4 oua 
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
 
  • Pentru ornare
  • 4 mere mari
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 25 g unt topit
  • 5 linguri gem de caise sau piersici (de preferat jeleu)
   
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crema de vanilie:

Se pune faina intr-un vas se  face o gaura in mijloc se adauga o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.
Se amesteca bine aluatul si se framanta pana la omogenizare.Impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute.

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 29 cm.
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Se mai lasa forma la frigider pentru 15 minute.Apoi  se acopera  aluatul cu o hirtie de copt si se presara  peste aceasta boabe de fasole uscata .

Se baga tava in cuptorul preancazit  la 180gC,primele 20 de minute fara a deschide usa cuptorului, apoi se  indeparteza foia cu boabele si se mai coace inca 10 minute.

In timp ce aluatul se coace se pregateste crema.

 

Crema de vanilie:
Se pune la foc 500 ml lapte sa fiarba.

Se bat ouale intregi cu zaharul,sarea si zaharul vanilat,bine de tot.Apoi se adauga amidonul si cate putin  din laptele pastrat 100ml,amestecand continuu,cu grija sa nu se formeze cocoloase.(folositi mixerul)Apoi se toarna in fir subtire in laptele de pe foc si se amesteca pana ce crema se ingroasa,Se lasa sa se raceasca.


\

Se curata 4 mere mari, se taie in 2 apoi se inmoaie in suc de lamiie. Se taie felii subtiri.
Peste aluatul rece se intinde crema de vanilie. Peste crema se aseaza feliutele de mere, se ung cu unt topit si se da tarta la cuptor pina cind se rumenesc merele.

Se scoate si se unge cu marmelada de caise (incalzita in prealabil).Apoi cine doreste poate pune si Tort-Gelee,eu am pus.Si am decorat si cu afine.

Se poate servi cu sos de vanilie sau caramel.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere si crema de vanilie 18484
retete culinare - Tarta cu mere si crema de vanilie 18485
retete culinare - Tarta cu mere si crema de vanilie 18486
retete culinare - Tarta cu mere si crema de vanilie 18487
retete culinare - Tarta cu mere si crema de vanilie 18488
retete culinare - Tarta cu mere si crema de vanilie 18489

COMENTARII (2)

Rocsi 1

22.02.2010, 14:45

bunnnnnnnnnnnn....

Teo 1

22.02.2010, 21:51

sunt sigura ca e un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S