Tarta cu mere si crumble

de gaby_gabytza in Prajituri, 1 Mai 2013 | 1341 vizualizari

 

reteta am luat-o de La Ancuta e delicioasa ;)

 

INGREDIENTE

aluat

  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri apa
  • 150 g margarina
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare

umplutura

  • 1 kg mere
  • 130 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

crumble

  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 120 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si crumble:

Aluatul-amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si esenta si omogenizam.Dupa adaugam margarina amestecata cu apa si esenta si framantam un aluat nelipicios.Dam la rece cca 20 minute.

Intre timp pregatim umplutura-curatam merele si le dam prin razatoare.Apoi calim merele la foc mic impreuna cu zaharul pana devine o compozitie mai groasa. Oprim focul adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca

Crumble-amestecam zaharul cu margarina pana se topeste zaharul.Adaugam faina si incepem sa framantam un aluat sfaramicios.

Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt.Scoatem aluatul de la frigider si il intindem.Il punem in tava si ii ridicam marginile. Peste aluat pudram putin cu gris si adaugam umplutura de mere.Dupa presaram usor deasupra compozitia de crumble.Dam la cuptor pana se rumeste frumos.

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere si crumble-0
Tarta cu mere si crumble-1
Tarta cu mere si crumble-2

COMENTARII (28)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.05.2013, 23:59

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:50

va multumesc

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

02.05.2013, 10:50

babi crumble e un aluat sfaramitat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!