Tarta cu mere si migdale

de deliciousflavours in Prajituri, 12 Noi 2012 | 1490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 125 gr unt/imargarina
  • 90 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 50 gr migdale
  • 50 gr fulgi migdale
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 6 mere
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si migdale:

Amestecam untul cu zaharul+zaharul vanilat, adaugam oul, apoi faina amestecata cu sarea. Framantam totul rapid cu manutele pana devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider, il intindem intre doua folii, asezam in forma de tarta unsa cu putin unt si intepam din loc in loc cu furculita. Dam din nou la rece circa 15 minute, timp in care pregatim umplutura.

Amestecam migdalele taiate marunt cu fulgii de migdale, zaharul pudra, smantana pentru frisca si scortisoara (dupa gust).

Scoatem aluatul de la rece, acoperim cu folie de aluminiu suprafata aluatului, presaram fasole (pentru a nu se umfla) si dam la cuptor in jur de 15 minute. In acest timp curatam si feliem merele.

Dupa cele 15 minute indepartam folia cu fasole, asezam feliile de mere si turnam compozitia de smantana cu migdale deasupra. Acoperim cu hartie de copt si dam tava la cuptor circa 30 minute.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere si migdale 187859
retete culinare - Tarta cu mere si migdale 187860
retete culinare - Tarta cu mere si migdale 187861

COMENTARII (22)

Sim0na 1

14.11.2012, 18:21

Foarte gustoasa!!

deliciousflavours 1

16.11.2012, 08:19

Va multumesc tutror ptr aprecieri!

Deasupra intr-adevar este bezea si n-am mentionat-o deoarece este optionala. Mie de fapt mi-a ramas de la o alta reteta si n-am vrut s-o arunc de aceea am folosit-o la aceasta tarta

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S