Tarta cu mere si nuca

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 2 Dec 2010 | 1979 vizualizari

 

cand am intrat in bucatarie nu stiam ce o sa fac, ce a iesit?...o bunatate :))

 

INGREDIENTE

  • pt blatul de tarta:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingura de zahar
  • pt compozitia umplutura:
  • 4 mere
  • 100 g nuca pisata
  • 6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si nuca:

Se bate oul cu sarea, apoi adaugam zaharul, faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.

Intre timp pregatim compozitia de mere cu nuca:

Punem zaharul la caramelizat, apoi vom pune merele curatate si date pe razatoare si nuca. Lasam pana scade zeama pe care o lasa merele.

Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o intepam cu furculita din loc in loc, dupa care punem compozitia de mere si nuca, iar deasupra vom pune fasii de coca in forma de x. Dam la cuptor app. 20- 30 min.

Dupa ce o scoatem de la cuptor presaram zahar pudra deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mere si nuca-0
Tarta cu mere si nuca-1
Tarta cu mere si nuca-2
Tarta cu mere si nuca-3
Tarta cu mere si nuca-4

COMENTARII (14)

Dana Cristea - pusikmea 1

03.12.2010, 10:11

mulumesc tuturor

aziz 1

03.12.2010, 10:24

Dana Cristea - pusikmea 1

03.12.2010, 10:55

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04