Tarta cu mere si nuca

de T I M E A in Torturi, 22 Mai 2012 | 2673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 3 oua
  • - 200 gr zahar
  • - 140 gr faina
  • - 11 linguri apa
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • Pt umplutura:
  • - 4-5 mere
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - 100 gr nuca macinata
  • - 100 gr gem de capsuni
  • Pt uns tava am folosit margarina rama si 2 linguri pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si nuca:

Miezul de nuca il amestecam cu gemul.

Spalam si curatam merele si le taiem in 4, apoi le stropim cu zeama de lamaie pt a nu se oxida.

Merele le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata pe fund cu pesmet (eu am folosit o tava de 26 cm). Peste fiecare bucata de mar asezam o lingurita din compozitia de nuca. 

pt blat: batem ouale intregi spuma timp de 7-8 minute, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam pe rand cele 11 linguri de apa si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand cu o spatula, usor pana se incorporeaza bine faina.

Turnam compozitia peste mere si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 min.

Dupa ce o scoatem din cuptor lasam 3-4 minute sa se raceasca deasupra apoi rasturnam pe o farfurie.

Se poate servi calda, simpla sau cu zahar pudra.

E delicioasa oricum.

Reteta am luat-o de la Roze  si am facut doar mici modificari nesemnificative.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere si nuca 163771
retete culinare - Tarta cu mere si nuca 163772
retete culinare - Tarta cu mere si nuca 163773
retete culinare - Tarta cu mere si nuca 163774
retete culinare - Tarta cu mere si nuca 163775
retete culinare - Tarta cu mere si nuca 163776

COMENTARII (38)

T I M E A 1

23.05.2012, 21:53

Ina & Simona ma bucur ca va place...dar nu mai este simona

mirela0911 1

23.05.2012, 22:25

Ce tarta delicioasa!

T I M E A 1

23.05.2012, 23:03

mirela multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18