Tarta cu mere si piersici

de Oana in Prajituri, 8 Iul 2014 | 3246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr unt topit
  • 250 gr faina
  • 3 linguri cu lapte
  • 2 linguri zahar
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 5 piersici
  • o lingurita scortisoara macinata
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 liguri fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si piersici:

Se amesteca cu o lingura toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat fraged si nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se lasa la rece 15 minute.

Intre timp se spala fructele, se curata de coaja si de samburi si apoi se taie felii mai groase. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu faina si se toarna amestecul peste fructe. Se amesteca usor fructele cu mana.

Se scoate aluatul din frigider si se opreste o treime din care vom decupa cateva inimioare pentru decor.

Restul de aluat se intinde intre doua foi de copt pana obtinem o foaie de dimensiunea tavii de copt. Eu am folosit o tava de tarta cu diametrul de 25 cm. Am intins putin mai mult aluatul cat sa acopere si marginile tavii.

Se transfera aluatul in tava cu tot cu hartia de copt de dedesubt. Se rastoarna deasupra amestecul de fructe imbracate in zahar, faina si scortisoara.

Se decupeaza din restul de aluat inimioare si se pun deasupra. Se presara fulgi de migdale.

Se pune tarta in cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa 25-30 de minute, pana devine aurie si fructele sunt moi.

Se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta minunata de lamaie