Tarta cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 11 Sep 2013 | 15408 vizualizari

 

O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt( 85%)
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina( cernuta)
  • 3 linguri de smantana
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt( stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
  • Umplutura
  • 1 kg si jumatate de mere
  • 2 mere mari frumoase
  • 100 gr zahar brun
  • putin unt pentru uns tarta
  • vanilie( pudra naturala)
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si scortisoara:

Blatul se prepara usor: Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infolia si-l vom da la rece pana preparam umplutura( 30 de minute).

Merele se spala, se curata si apoi se rad, se amesteca cu zaharul si cu scortisoara si se lasa deoparte 10 minute.

Cele doua mere se feliaza.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.

Scoatem aluatul de tarta si il intindem cu mainile in forma unsa cu putin unt.

Ne putem ajuta de o folie de prospetime pe care o asezam deasupra aluatului si apoi vom intinde blatul mai usor. Ducem aluatul putin mai sus pe marginea formei si il intepam cu o furculita din loc in loc.

Merele rase le vom stoarce de zeama.

Asezam stratul de mere peste aluat, deasupra vom pune feliile de mere, vom intoarce cu blandete marginile spre interior.

Pudram merele cu vanilie si cu scortisoara.

Coacem tarta pentru 35 maxim 40 de minute.

 Lasam tarta putin la racit si o pudram cu zahar pudra vanilat.

O servim dupa inspiratie...e mai mult decat un deliciu :)

 

 

TIPS-URI

1

Putem pune alaturi de mere si pere :)

2

Desigur blatul se poate umple si cu alte fructe de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

RuxyRux 1

12.09.2013, 21:07

Nilgun...sincer...e minunata...multumesc inca o data!

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:21

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si gutui