Tartă cu mere Tatin

de Catalina L in Dulciuri, 18 Feb 2015 | 1372 vizualizari

 

La Tarte Tatin - este o tartă cu mere inversată - Un desert cu fundu'-n sus
Istoria ei este foarte cunoscută ......
Pe la sfarsitul secolului al 19-lea, doua surori frantuzoaice - Caroline si Stephanie Tatin pregateau o tarta cu mere pentru clientii micului hotel in care lucrau.
Deodata, realizeaza ca au copt deja merele, dar au uitat sa puna aluatul dedesubt.
Asa ca s-au gandit sa-l puna deasupra... Rezultatul a fost apreciat de clienti, iar tarte Tatin a intrat in istorie.
Născută dintr-o greșeală această retetă aparține patrimoniului culinar francez.

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de aluat foetat frantuzesc
  • 5 mere
  • 150 g zahăr
  • 50 de grame de unt
  • suc de lamaie
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere Tatin:

Se caramelizeaza 100 de zahăr într-o  tigaie/tava fierbinte- in tava pe care apoi o veti pune la cuptor

Adăugați untul, apoi merele taiate si stropite cu sucul de lamaie. Adaugati deasupra restul de zahar. 

Gatiti la foc mic timp de 10 minute până cand merele se coloreaza.

Se presara cu scortisoara si ia de pe foc. 

Se prepară foaia de aluatul foetat. 

Acoperiți merele cu aluatul, împingând aluatul între mere și marginile formei.

Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute. Rasturnati vasul pe o farfurie dar nu-l ridicati imediat.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea merelor.

Se serveste calduta cu frisca sau inghetata de vanilie.

Foarte bună și parfumată !!!!!!!

Pofta Buna......


 

RETETA IN IMAGINI

Tartă cu mere Tatin-0
Tartă cu mere Tatin-1
Tartă cu mere Tatin-2
Tartă cu mere Tatin-3
Tartă cu mere Tatin-4
Tartă cu mere Tatin-5
Tartă cu mere Tatin-6
Tartă cu mere Tatin-7
Tartă cu mere Tatin-8
Tartă cu mere Tatin-9
Tartă cu mere Tatin-10
Tartă cu mere Tatin-11
Tartă cu mere Tatin-12

COMENTARII (10)

Catalina L

Catalina L 1

18.02.2015, 20:45

Mersi bunica, motan, simona, géo

Rocsi

Rocsi 1

18.02.2015, 21:37

Este foarte buna!

Catalina L

Catalina L 1

18.02.2015, 23:36

multumesc rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!