Tarta cu mere venetiana

de tarasmariana in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 1472 vizualizari

 

INGREDIENTE

Primul aluat :

  • 200g de faina
  • 100g de zahar
  • 125g de unt
  • 1 lingurita de praf de copt

Al doilea aluat :

  • 50g de unt
  • 125g de zahar
  • 1 ou
  • 100g de faina
  • 300ml de frisca 33%
  • Coaja razuita de la o lamaie
  • Zahar brun

Umplutura :

  • 4-5 mere
  • Zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere venetiana:

Primul aluat : 

Faina, praful de copt, si untul se framanta pana devine aluatul sfaramicios. Intr-un bol, punem oul si zaharul. Se amesteca si se toarna peste aluat si dupa aceea amestecam aluatul cu o lingura.

Aluatul se pune intr-o tava de 21-23 cm si deasupra se pune putina faina . Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina. Intindem aluatul cu mana. Se lasa la rece pentru 25-30 de minute.

Al doilea aluat :

Punem intr-un bol untul (trebuie sa fie la temperatura camerei), zaharul, oul, frisca, si se bat cu mixerul. Adaugam faina cernuta, coaja  de lamaie, si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza faina.

Umplutura : 

Taiem merele felii si adaugam zeama de lamaie peste mere.

Se pun merele in tava cu aluat si se intind uniform. Turnam al doilea aluat peste mere si deasupra punem zaharul brun. 

Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 100 de grade timp de 20 de minute. Dam cuptorul la 180 de grade si mai lasam tarta pentru inca 30 de minute.

POFTA BUNA!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mere venetiana 329462
retete culinare - Tarta cu mere venetiana 329463
retete culinare - Tarta cu mere venetiana 329464
retete culinare - Tarta cu mere venetiana 329465
retete culinare - Tarta cu mere venetiana 329466
retete culinare - Tarta cu mere venetiana 329467
retete culinare - Tarta cu mere venetiana 329469
retete culinare - Tarta cu mere venetiana 329470

COMENTARII (12)

lucy2002 1

03.07.2014, 20:46

Buna !

tarasmariana 1

03.07.2014, 22:34

Multimesc Lucy!

tanyapatap 1

02.01.2015, 20:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!