Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos

de nilgun in Prajituri, 30 Mai 2013 | 3258 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr.faina alba 000
  • 150 gr.zahar alb
  • 150 gr.unt Rama
  • 2 oua de tara
  • 1 lingura ciocolata rasa cu continut mare de cacao
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lamaie
  • Pentru umplutura
  • - 100 gr. fulgi de migdale
  • -100 gr.stafide
  • - 50 gr. nuca de cocos
  • - 180 gr. unt
  • - 1 pahar de vin alb sec
  • - 50. gr fulgi ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos:

Se uge cu unt si se tapeteaza o tava rotunda cu marginile destul de inalte. 

Faina se aseaza intr-un castron ion forma de fantana, se pun in mijloc ouale, zaharul, coaja rasa de la 1 lamaie, drojdia si untul la temperatura camerei. Se framanta ingredientele pana se obtine un aluat neted si omogen.

Se intinde cu facaletul o foaie. Din ea se pastreaza un sfert pentru grilajul de deasupra tartei. Se aseaza cealalta parte in tava si se presara desupra ciocolata rasa. 

Se amesteca migdalele, nuca de cocos , stafidele cu vinul untul, o esenta de rom si zaharul. Se pun intr-o tava separata la cuptor pentru 10 minute. Apoi se scoate si se lasa un pic la racit. 

Aceasta compozitie se pune peste aluatul din tava si se pun fasii din aluat in stil gratar. Deasupra se presara fulgi de ciocolata . 

Se coace tarta aproximativ 30 de minute, se scoate apoi si se lasa la racit

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu migdale, ciocolata , stafide si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata cu lapte