Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel

de codrutaoana in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 3073 vizualizari

 

O tartă decadentă cu mousse de ciocolată neagră, cremă de cocos şi unt de arahide, într-o crustă sărată de covrigei brezel.
Se califică perfect în categoria acelor reţete ciocolatoase to die for(asta şi la propriu dacă aveţi probleme cu glicemia :P )
Combinaţia de blat sărat cu ciocolată neagră intensă şi cremă de cocos a cucerit din prima pe toţi cei care au gustat-o. Un dulce făcut pentru a satisface poftele de decadenţă ciocolatoasă dusă la extrem. Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Blat Pretzel:
  • - 250 covrigei brezel
  • - 100 g unt
  • - 2 linguri zahăr de cocos
  • Mousse de ciocolată neagră:
  • - 220 ciocolată amăruie min 70% cacao de bună calitate
  • - 250 ml frişcă de cocos
  • - 2 albuşuri - coajă de portocală
  • - 2 linguri zahăr de cocos
  • - 60 ml apă fierbinte
  • Cremă de cocos şi unt de arahide
  • - o conservă cremă de cocos (se găseşte la plafaruri)
  • - 3 linguri mari cu unt de arahide
  • - 1/2 linguriţă extract de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel:

Mărunţim bine de tot covrigeii la robotul de bucătărie, până se obţine o făină pe care o amestecăm cu cele 2 linguri de zahăr de cocos. Peste turnăm untul topit şi uniformizăm compoziţia direct în tava de tartă, apăsând bine cu degetele aluatul rezultat.

Dăm blatul la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute după care lăsăm la răcit şi ne ocupăm de cele două creme.

Pentru mousseul de ciocolată,  se pune prima dată ciocolata neagră la topit pe bain marie şi când este topită se adaugă şi cei 60 ml apă fiebinte. Si amestecă bine până ce obţinem o cremă omogenă si lucioasă.

Se bat apoi cu un tel cele două albuşuri cât să obţinem o spumă,  peste care se adaugă şi cele 2 linguri de zahăr treptat, continuând să batem pănă rezultă o spumă tare, fermă şi lucioasă.Se bate apoi în alt bol adânc şi frişca vegetală ţinută la rece în prealabil.
Prima dată se pun albuşurile peste ciocolata topită şi se amestecă uşor, de jos în sus cu mişcări largi pentru a le încorpora bine  în crema de ciocolată.Se încorporează uşor şi frişca lichidă până obţinem o spumă pufoasă şi aerată de ciocolată. Se aşează direct peste blatul răcit şi se dă la frigider până ce pregătim cea de-a doua cremă.
Pentru crema de cocos şi unt de arahide se pun într-un mixer toate ingredientele şi se mixează bine pentru 2 minute.

Crema obţinută se întinde peste mousseul de ciocolată şi ţinem tarta la frigider până a doua zi.Înainte de a fi servită se presară pe deasupra ciocolată rasă şi covrigei mărunţiţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mousse de ciocolata, crema de cocos si unt de arahide, cu blat Pretzel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mirela0911 1

26.01.2016, 15:01

Cred ca mi-ar placea!

miki_a 1

28.01.2016, 12:51

Super idee si prezentare! Bun venit si succes!

Rahela Velicu 1

10.02.2016, 20:09

ce bunatate !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert piersici umplute cu crema de ciocolata