Tarta cu mozzarella, rosii cherry si chives

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2012 | 5198 vizualizari

 

Este o tarta sarata cu aluat din cascaval cu foarte putine ingrediente dar extrem de gustoasa si rapida. Deasupra se pot presara diverse combinatii de carne si legume precum ton, sardine, masline, ceapa, rosii cherry cu busuioc sau chives si chiar seminte de dovleac. Este usoara si necesita timp scurt de preparare, iar ingredientele sunt alese pe gustul fiecaruia.
Azi la rubrica Stiati ca... o scurta poveste despre chives: sunt cultivate pentru frunzele lor cu intrebuintari culinare ca si aromatizant in supe, clatite, in preparatele cu peste si in sandwich-uri. Seamana la gust cu ceapa cu care de altfel se si inrudeste.
Proprietatile sale medicinale sunt similare usturoiului dar intr-o masura mai mica, motiv pentru care uzul lor medicinal este mai redus. Are efecte benefice pentru sistemul circulator si proprietati antiseptice.

 

INGREDIENTE

  •  
  • 200 grame faina; 
  • 170 grame unt; 
  • 2 lingurita sare; 
  • 2 lingurite praf de copt; 
  • 2 oua; 
  • 200 grame cascaval ras; 
  • 350 grame rosii cherry; 
  • 150 grame mozzarella; 
  • cateva fire de chives.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mozzarella, rosii cherry si chives:

Se amesteca untul topit cu cele doua oua, sarea, faina cernuta si cascavalul ras, iar dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat prin framantare, lasati aluatul in frigider pentru 30-40 de minute.
Tava se unge cu unt, iar aluatul se intinde in tava la 1 centimetru grosime, cu mana. Puneti deasupra rosiile cherry, spalate, sterse si taiate in doua. Taiati mozzarella cubulete si le asezati in rand langa cherry. La sfarsit presarati firele de chives sau de busuioc.
Incalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti tarta cam 20 de minute. Lasati inca 5 minute in cuptorul inchis, dupa care scoateti si lasati la racit putin inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mozzarella, rosii cherry si chives" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mozzarella in caleasca