Tarta cu mure- La multi ani, Ana!

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Aug 2011 | 3500 vizualizari

 

Maine, prietena mea draga, Ana (http://www.bucataras.ro/ana/), implineste o frumoasa varsta. Ii doresc tot binele din lume ! La multi ani! Desi am concluzionat de nenumarate ori ca retetele simple sunt cele mai grozave (nici nu te retin mult :)) ) si ies si fain, ma incapatzanez sa stau cate juma' de zi in bucatarie si sa o umplu de vase murdare :)).
Tarta aceasta cu mure este exact contrariul: rapid, delicios!
Dupa o plimbare cu barca si vreo ora juma' de colindat padurea , ne-am intors aseara acasa pe la ora 9, dar nu cu mana goala.
C-o cutiutza de mure coapte, negre si aromate.
La ora aia tarzie, Mona striga sa fac pizza :)) iar Danutzu' voia tarta cu mure.
Cum pentru pizza deja era tarziu tinand cont ca ar fi trebuit sa fac aluat dospit, ideea cu tarta..recunosc ca-mi suradea si mie :D :))
Asa ca la 9 juma' eu bagam blatul in cuptor.
Un blat de pandispan , subtire, mure dulci innecate intr-un sirop de zahar cu iz de scortisoara, frisca, si gata un desert delicios care..din pacate..nu ne-a ajuns :))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2/3 cana faina
  • o lingurita unt topit si racit
  • un varf cutit sare

Sirop de mure

  • 100 GR apa
  • 100 gr zahar
  • 400 gr mure
  • 1/3 lingurita scortisoara

Frisca

  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr smantana
  • o lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure- La multi ani, Ana!:

Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm.
Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22.

Am batut spuma albusurile.
Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit.
Am incorporat galbenusurile, faina, iar la final untul si sarea.
Am uns forma cu unt, am presarat faina si am turnat amestecul.
Am preincalzit cuptorul si am bagat tava, cocand blatul pt aprox 20-25. min, la foc mic (faceti testul cu scobitoarea)

Intre timp am fiert un sirop din apa si zahar adaugand si 1/3 lingurita scortisoara.
Am facut proba picaturii in apa rece (o picatura de sirop lasata sa cada intr-o ceasca cu apa rece, nu trebuie sa se imprastie), iar cand siropul a fost aproape legat am adaugat murele , jumatate din cantitate pasate, jumatate intregi.
Am mai lasat la fiert cam 5 minute.
Nu voiam un sirop inghegat prea tare, ca as fi facut dulceata :)).
Scoateti cu o lingurita pe o farfurie si opriti focul atunci cand ajunge la consistenta legata,nici tare, nici lichida.

Cand se raceste blatul turnati deasupra murele si nivelati.Nu puneti tot, opriti pentru pus deasupra in momentul servirii.

Mixati frisca impreuna cu smantana si zaharul.
Puneti peste mure si nivelati. Obtineti o simpla dar extreeeem de delicioasa tarta cu mure.

Cred ca ar mai trebui sa fac de cel putin 3 ori , sa ma satur :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu mure- La multi ani, Ana! 119582
retete culinare - Tarta cu mure- La multi ani, Ana! 119583

COMENTARII (40)

Sylvia 1

17.08.2011, 20:03

superb arata !!! vreau si eu o tarta cat de simpla se poate

gaby_duceag 1

17.08.2011, 20:07

cris, anca, silvia, multumesc
Silvia, pe cand ?

Bya Ralu 1

06.08.2012, 18:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S