Tarta cu mure si bezea

de Corinuta in Prajituri, 11 Iul 2010 | 1877 vizualizari

 

Am luat reteta dintr-o revista"Ioana" mai veche. Langa ea scria: rapid si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti integrali
  • 150 g unt
  • 3 linguri miere
  • 150 g mure
  • 175 g zahar pudra
  • 3oua
  • 25 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure si bezea:

Se pun biscuitii intr-o punga si se faramiteaza cu sucitorul. Se amesteca cu untul moale si mierea si se asaza in tava de tarta formandu-i si o margine. Se lasa la rece.

Murele se spala si se fierb in putina apa, apoi se dau printr-o strecuratoare.Se bat galbenusurile cu 75 g zahar pudra, apoi se incorporeaza faina si murele pasate. Se pun intr-o craticioara pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa(fara sa se fiarba). Se unge blatul cu acest amestec.

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se bat albusurile cu restul zaharului pudra, se intinde spuma peste crema si se coace la cuptor cca 10 minute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu mure si bezea-0
Tarta cu mure si bezea-1
Tarta cu mure si bezea-2
Tarta cu mure si bezea-3
Tarta cu mure si bezea-4
Tarta cu mure si bezea-5
Tarta cu mure si bezea-6
Tarta cu mure si bezea-7
Tarta cu mure si bezea-8
Tarta cu mure si bezea-9

COMENTARII (14)

Corinuta

Corinuta 1

15.07.2010, 13:05

Mersi Mari

nadina73

nadina73 1

17.07.2010, 01:29

5 furcu merge greu netu si scurtezsa ajung la toate sa pap

ANISIAP

ANISIAP 1

19.08.2010, 16:39

este un deliciu ptr o mica fiesta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!