Tarta cu nectarine si afine

de AlexTeacher in Dulciuri, 15 Iun 2015 | 4326 vizualizari

 

O tarta care nu-mi inspira mare lucru la inceput, dar s-a dovedit a fi mega buna! Desi nu-s un fan al piersicilor, le pot respecta savoarea si importanta, la fel cum fac si cu unele condimente. Cea mai mare prostie mi se pare sa nu gatesti cu un anumit lucru doar pentru simplul fapt ca nu este pe gustul tau. Nimic mai gresit ! Gatiti si experimentati cu tot ceea ce va intra pe mana, fiecare ingredient are frumusetea sa. Nu toti suntem la fel, si ce-i drept, nu poti multumi pe toata lumea, dar poti incerca. Pentru ca numai atunci cand iti dai silinta sa faci ceva bun, va iesi ceva cu adevarat maret. Asta ii diferentiaza pe mediocri de cei cu succes. De exemplu, eu nu pot sa suport foile de dafin sau varza de Bruxelles. Insa asta nu ma impiedica sa le folosesc in mancare la fel de mult ca celelalte ingrediente. Nu fac "discriminari". Acum va las sa va bucurati de tarta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • Faina de cozonac – 200 g
    • Unt la temperatura camerei – 100 g
    • Ou – 1 buc
    • Zahar – 2 linguri
    • Sare – 1 varf de cutit
    Pentru crema de vanilie:
    • Galbenusuri de ou – 4 buc
    • Lapte – 300 ml
    • Amidon – 3 lingurite
    • Zahar – 160 g
    • Extract de vanilie / pastaie de vanilie (1 si ½ lingurita sau semintele de la ½ pastaie)
    • Unt la temperatura camerei – 25 g
    Pentru compozitie:
    • Nectarine coapte – cca 1 kg (de preferabil curatate de coaja)
    • Gellfix – 1 pliculet
    • Scortisoara – 2 batoane
    • Anason – 2 stelute
    • Afine – 120 g
    • Zahar gelifiant – 2-3 linguri
    • Vin alb / cidru / vin roze demidulce – 300 ml
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine si afine:

  • Adaugati oul si untul la temperatura camerei intr-un malaxor(eu folosesc un Ankarsrum, sunt super multumit de el) montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica - desigur, puteti sa pregatiti acest aluat si clasic, "de mana"; 

  • Adaugati zaharul, sarea si treptat, faina;

  • Cresteti viteza si lasati la framantat pana obtineti un aluat pufos, compact;

  • Infasurati-l in folie de plastic si lasati-l la frigider cca o ora;

  • Intindeti si modelati aluatul de tarta – tapetati o forma cu fund detasabil si adaugati-l in aceasta;

  • Puneti o bucata de hartie de copt in tava de tarta (peste aluat) si peste aceasta puneti orez, linte sau fasole, pentru a-i preveni cresterea;

  • Introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 10 min, pana cand devine rumen aurie – scoateti hartia de copt cu mare grija si pastrati boabele de orez, linte sau fasole intr-un castron, pentru eventuale folosiri viitoare;

  • Gauriti blatul cu o furculita din loc in loc si lasati-l inca 2 minute in cuptor;

  • Scoateti-l la racit pe un gratar pentru prajituri sau pe un tocator de lemn;

  • Bateti bine galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si untul;

  • Amestecati laptele cu amidonul (atentie sa nu faceti cocoloase) si incorporati aceasta compozitie peste cea din galbenusuri, zahar, unt si esenta de vanilie;

  • Amestecati compozitia rezultata la foc mic, intr-o craticioara, folosind un tel;

  • Cand compozitia s-a ingrosat turnati-o in aluatul de tarta si lasati-o la racit;

  • Taiati nectarinele in 4;

  • Adaugati vinul alb intr-o oala pe foc si lasati-l la redus (pana cand alcoolul se evapora si ramane doar aroma) – tot la inceput adaugati si stelutele de anason si batoanele de scortisoara;

  • Adaugati nectarinele si zaharul gelifiant si micsorati focul;

  • Cand acestea au devenit moi, adaugati plicul de Gellfix si amestecati pana se dizolva;

  • N-o lasati sa se raceasca foarte mult pentru ca ea se va inchega - turnati-o apoi peste tarta si crema de vanilie;

  • Adaugati afine pe deasupra din loc in loc;

  • Introduceti-o in frigider pentru cateva ore, inainte de a o servi;

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

Andra_Constantinescu 1

15.06.2015, 22:27

Ce bunatate!

Panacris 1

24.08.2016, 15:39

dantes 1

31.07.2019, 13:08

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine