Tarta cu nectarine si migdale

de Rux in Prajituri, 29 Noi 2010 | 3321 vizualizari

 

Aceasta tarta are o umplutura atat de deosebita care o aseaza in topul celor mai delicioase tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 225 gr faina  
  • 125 gr unt cubulete  
  • 150 ml apa  
  • un praf sare  
  • esenta vanilie  
  • 3 linguri zahar pudra    
  • Crema de migdale:  
  • 2 oua  
  • 100 gr unt cubulete la temp camerei  
  • 100 gr pudra de migdale  
  • 100  gr zahar  
  • 1 lingura faina  
  • Glazura de caise:  
  • 4 linguri gem caise  
  • 2 linguri apa  
  • 3 nectarine  
  • 2 linguri zahar  
  • sucul de la o lamaie      
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine si migdale:

Aluatul de tarta:

Puneti faina si untul intr-un vas, apa si zaharul apoi esenta de vanilie, amestecati si faceti un aluat bun pe care il intindeti in tava de tarta. Puneti aluatul pentr 15 min la cuptor si-l scoateti si  il lasati deoparte.

Crema o putem face cu ceva timp inainte:

Se mixeaza zaharul, faina de migdale, si untul la mixer,apoi ouale pe rand cate unul, faina si vanilia. Se aseaza peste  aluat in tava.

Se curata nectarinele( piersicile) se adauga zaharul si sucul de lamaie. Facem asta de la inceput sa aiba timp sa stea cel putin 10 minute in sos. Asezati-le deasupra cremei si dati la cuptor pentru 30 de min.

Intre timp faceti glazura:

Puneti gemul si apa intr-un vas pe foc si dati un clocot. Lasati la racit.

Scoateti tarta dupa cele 30 de minute si cu o pensula ungeti fructele cu glazura.

 

 

 

 

 

COMENTARII (19)

Rux 1

30.11.2010, 19:54

Ligia Bxl 1

21.02.2011, 12:56

o aroma deosebit de buna de nectarine

Rux 1

21.02.2011, 12:56

Daaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55