Tarta cu nuci si ananas

de Adinacarla in Prajituri, 7 Ian 2011 | 3894 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-ananas-si-nuci-4411.html

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 50 ml de ulei
  • 15 linguri de faina(rase)
  • 1 plaf de copt stins cu zeama de lamaie lamaie
  • o cutie de ananas
  • 100 gr de nuci pisate amestecate cu 2 linguri de zahar
  • un vf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuci si ananas:

Ananasul se scoate din cutie si se pune pe hartie la scurs.  Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma(cu mixerul) cu un vf de sare si cu zaharul adaugat putin cate putin.

Cand albusurile sunt gata, se adauga galbenusurile unul cate unu si uleiul treptat. Se amesteca bine, apoi cu o lingura se adauga faina trecuta printr-o sita. La urma se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se pregateste o tava rotunda...se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune ananasul pe fundul tavii. Prin gaurile ramase se pune nuca amestecata cu zahar. Se toarna deasupra aluatul si se da la cuptor pt 40 minute la 180 grade.

Sursa

http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-ananas-si-nuci-4411.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuci si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Adinacarla 1

07.01.2011, 16:21

Multumesc Corina...sunt din Resita...e un oras mic dar nu l-as da pe altul ...
Multumim ...si tu ai o printesa tare frumoasa...sa-ti traiasca.

corina241 1

07.01.2011, 16:23

am 2 fetite si eu
Te cred,chiar am amintiri placute acolo si oameni minunati cu care pastrez legatura si acum.

ela 1

07.01.2011, 18:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie