Tarta cu patru feluri de branza

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2013 | 13031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 gr faina grau
  • 100 gr faina porumb
  • 100 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • apa rece
  • Umplutura
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr branza in ceara (sau 100 gr cascaval cu mai putina grasime)
  • 100 gr parmezan
  • 100 gr branza de vaci
  • marar verde tocat
  • 4 oua
  • 100 gr smantana
  • 150 gr sunca
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • unt pentru uns vasul
  • o lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu patru feluri de branza:

Aluat

Intr-un bol puneti faina de grau, faina de porumb, untul rece taiat cubulete si sarea si framantati rapid cu mana un aluat uscat, sfaramicios.

Adaugati apoi apa rece, doar atat cat este nevoie pentru a abtine un aluat nelipicios, elastic, care sa poata fi usor intins cu sucitorul dar nici sa nu fie prea moale. Dati bolul la rece pentru cel putin 30 minute.

Umplutura.

Separa albusurile de galbenusuri.

Amesteca intr-un bol toate tipurile de branza, galbenusurile, sare, piper, nucsoara,mararul, smantana si omogenizeaza.

Adauga albusurile batute spuma si faina.

Scoate aluatul de la rece, unge tava cu unt si aseaza o foaie de aluat intinsa din 2/3 din compozitie.

Aseaza bucatele de sunca, toarna amestecul de branzeturi si da tava la cuptor pentru 20 de minute.

Scoate si aseaza un grilaj deasupra facut din aluatul ramas si reintrodu tava in cuptor. Lasa pana se rumeneste frumos.

Se serveste atat calda cat si rece.

Noi am papat cu iaurt.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu patru feluri de branza 225811
retete culinare - Tarta cu patru feluri de branza 225812

COMENTARII (39)

Alexandra Burz 1

18.12.2013, 13:01

mi-a lasat gura apa

roxana_simona 1

25.01.2014, 01:26

Pushaa 1

25.01.2014, 11:36

hmmm... ce bun!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59