Tarta cu pere

de aziz in Prajituri, 8 Oct 2011 | 6731 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Ingrediente crusta:

  • 300 gr faina alba
  • un praf sare
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenuse mari
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr unt nesarat,rece, taiat in cubulete 

  Ingrediente umplutura:

  • 6 linguri de unt nesarat(merg si 4)
  • un ou intreg si un albus
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de faina
  • 4 pere (cautati sa aiba aceeasi marime)
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri gem de caise (merge si una)+2 linguri apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere:

 Pentru a obtine crusta amestecam ingredientele de mai sus si vom obtine un aluat ca plastelina pe care il impachetam in folie de plastic si-l dam la frigider intre 30 minute si o ora.

Intindem apoi o foaie pe care o vom pune intr-o tava pentru tarte rotunda cu diametrul de 25 cm

.Dam in frigider cat vom face umplutura.

Perele se curata de coaja si se taie in doua ,se scoate casuta samburilor.

Le punem apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.Untul se lasa la temperatura camerei;

oul+zaharul+faina se amesteca bine cu un tel sau mixer apoi incorporam untul

Se scoate tava din frigider se pun perele taiate oblic dinspre parte mai lata spre varf(vz in foto) si se aseaza pe aluat adaugam apoi umplutura peste ela dar sa ramana ,,dezvelite,,pe jumatate.

Dam la cuptorul preincalzit 180 grade cam 40 minute(inercati usor cu scobitoarea ).Cand scoatem din cuptor ungem perele (eu am pus peste tot)cu gemul incalzit in 2 linguri de apa.Lasam la racit si de restul sant convinsa ca stiti ce-i de facut.

Merge si calda cu o lingura generoasa de inghetata de vanilie.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu pere-0
Tarta cu pere-1
Tarta cu pere-2
Tarta cu pere-3
Tarta cu pere-4
Tarta cu pere-5
Tarta cu pere-6
Tarta cu pere-7
Tarta cu pere-8
Tarta cu pere-9
Tarta cu pere-10
Tarta cu pere-11
Tarta cu pere-12
Tarta cu pere-13
Tarta cu pere-14
Tarta cu pere-15
Tarta cu pere-16
Tarta cu pere-17
Tarta cu pere-18
Tarta cu pere-19
Tarta cu pere-20

COMENTARII (59)

aziz

aziz 1

16.10.2011, 10:43

da da iti raman dintii in ea

DIANA B

DIANA B 1

16.10.2011, 10:52

Bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , cu-atatea poze ai fost f convingatoare

aziz

aziz 1

16.10.2011, 18:38

mai lumea in ziua de azi e greu de convins si si mai greu de satisfacut asa ca am taiat pentru toata lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!