Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 1 Oct 2015 | 5403 vizualizari

 

Minunatie sau mai bine zis dragoste de la prima lingurita!

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 230 g unt gras(85%)
  • 300 g faina de patiserie
  • 3 linguri sirop de artar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri lapte rece
  • vanilie
  • un praf de sare
  • putin amidon pentru intins foaia

Umplutura: Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua intregi
  • vanilie( dupa gust)
  • 4 pere mari uriase am avut eu( sau 6 potrivite)
  • sirop de artar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar:

Din aceasta compozitie ies doua tarte.

Pentru a prepara blatul, dam untul pe razatoare asa rece cum il scoatem din frigider, punem si restul ingredientelor si framantam alautul pana se omogenizeaza, este foarte simplu si usor, il infainam putin si-l punem la rece pana preparam crema.

Crema: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, cu zaharul, se pune faina si putin lapte din cantitatea totala. Laptele se infierbanta, se adauga vanilia si apoi compozitia de oua. Se amesteca cu un tel pana se ingroasa si se mai lasa doua trei clocote. Se pune putin la rece.

Perele se taie in felii mai grosute.

Se imparte in doua aluatul si se intinde, daca pudrati amidon pe suprafata de intinseste foarte usor.

Se pune apoi aluatul in formele de tarta unse cu unt. Deasupra se pune crema de vanilie si apoi feliile de pere. Se stropesc perele cu sirop de artar si se coc tartele la 180 de grade pana se rumenesc frumos, la mine au stat in jur de 35 de minute.

Spor sa aveti, ca de pofta nici nu se pune problema! :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie