Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2011 | 3856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie aluat foietaj
  • un ou batut pentru uns
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 150-200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • vanilie
  • 2 linguri  amidon
  • pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie:

Pentru inceput decongelam foaia de aluat.Eu prefer s-o dezghet la temperatura frigiderului, nu a camerei, si o scot cand am nevoie de ea. Pe blatul infainat o intindem usor cu sucitorul apoi taiem cam 3 cm din laterale. Lateralele taiate le ajustam dupa dimensiunea foii ramase pentru ca vor fi puse deasupra ca un fel de "bordura" A se vedea imaginile

Preincalzim cuptorul.

Batem bine un ou cu furculita, si cu o pensula ungem foaia de aluat si suprapunem marginile taiate. Ungem totul cu ou batut , punem foaia pe hartie de copt intr-o tava mai mare, intepam din loc in loc cu furculita si bagam la cuptor, la foc mediu spre mic si coacem pana se rumeneste frumos

Crema:

Amestecam amidonul cu zaharul si turnam putin cate putin laptele amestecand usor. Punem totul la foc mic amestecand in continuare iar cand incepe sa se ingroase adaugam galbenusurile si vanilia si amestecam pana ce crema se desprinde de peretii vasului. Mixam bine bine frisca. Cand crema cu ou e rece complet o amestecam usor cu frisca si vanilia.

Pe foaia de foietaj coapta si racita, intindem uniform crema. Eu am pus felii de para dar voi puteti pune ce fructe doriti, fie in starea lor naturala fie caramelizate usor intr-un sirop de unt cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie-0
Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie-1
Tarta cu pere, foietaj si crema de vanilie-2

COMENTARII (24)

gaby_duceag 1

20.10.2011, 13:33

Dia, multumesc tuturor, cu sefu' doar glumisem "

Ligia Bxl 1

20.10.2011, 14:35

minunata,fara cuvinte

Ina 1

19.11.2011, 21:34

eu unde eram cand s-a facut bunatatea asta?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04