Tarta cu pere posate in vin rosu

de diaconta in Prajituri, 8 Oct 2016 | 362 vizualizari

 

 O bunătate este această  tartă.Imi plac foarte mult perele,iar cele poşate în vin roşu sunt delicioase, asta pe lângă faptul că au o culoare superbă.


Din vinul rămas după ce am scos perele,am făcut un jeleu minunat pentru tarta mea.Reţeta este foarte simplă,după cum veţi vedea.

 

INGREDIENTE

Pentru blat (tava cu diametrul 26cm):

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cu vârf faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie

Pentru perele poşate:

  • 5 pere mai mari
  • 300 ml vin roşu dulce
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • Un baton scortisoara
  • Miez de nuca

Pentru cremă:

  • 200 ml frisca lichida Pilos
  • 200 g smântâna 30% grasime (Solomonescu)
  • 1 lingura miere de albine
  • 250 g mascarpone

Jeleu din vin:

  • Vinul ramas de la pere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere posate in vin rosu:

Am  pregatit mai întâi perele.Este chiar indicat sa le pregatiti cu o zi înainte si sa le lasati sa stea în vin peste noapte,astfel culoarea  va patrunde mai bine în ele.

Eu le-am pregatit doar azi.

Am amestecat vinul cu apa si zaharul,am pus batonul de scortisoara si le-am pus la fiert.

Am scos cotorul perelor,le-am curatat dar am lasat codita.

Le-am asezat în vasul cu vin si le-am lasat sa fiarba la foc mic pâna ce s-au înmuiat.Am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca,dupa care le-am scurs si le-am taiat felii pe lungime.

Am pregatit apoi blatul.

Pe fundul tavii am pus hârtie de copt,iar pe margini am uns cu unt si am presarat faina.

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Galbenusurile le-am amestecat cu vanilia si uleiul.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna ce spuma a devenit ferma,apoi am adaugat câte o lingura de zahar.

Peste spuma de albusuri am pus galbenusurile si am amestecat usor cu o paleta.

Faina am amestecat-o cu praful de copt,apoi am încorporat-o în spuma de oua.

Am pus compozitia în tava pregatita,deasupra am pesarat miez de nuca(ar fi fost bine sa fi pus mai mult) si am asezat feliile de pere.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.Este util însa sa testati cu o scobitoare.

Am oprit focul si l-am lasat sa se raceasca în cuptor.

Vinul ramas dupa ce am scos perele,l-am lasat sa fiarba la foc mic pâna ce a scazut destul de mult si s-a îngrosat.

Daca nu se întâmpla asta,puteti sa folositi putina  gelatina.

Am mixat frisca cu smântâna,am adaugat mierea de albine si apoi crema mascarpone.

Dupa ce s-a racit blatul,am pus deasupra crema si jeleul din vin.

Se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine înainte de a fi servit.

Perele vor fi foarte gustoase daca sunt reci.

Asta a fost reteta de azi.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu pere posate in vin rosu-0
Tarta cu pere posate in vin rosu-1
Tarta cu pere posate in vin rosu-2
Tarta cu pere posate in vin rosu-3
Tarta cu pere posate in vin rosu-4
Tarta cu pere posate in vin rosu-5
Tarta cu pere posate in vin rosu-6
Tarta cu pere posate in vin rosu-7
Tarta cu pere posate in vin rosu-8
Tarta cu pere posate in vin rosu-9
Tarta cu pere posate in vin rosu-10
Tarta cu pere posate in vin rosu-11
Tarta cu pere posate in vin rosu-12
Tarta cu pere posate in vin rosu-13

COMENTARII (20)

anca_rm

anca_rm 1

10.10.2016, 09:16

o bunatate , si perele alea in vin sunt bestiale

Rux

Rux 1

10.10.2016, 20:08

O, ce tarta minunata Die scumpa!

Ina

Ina 1

17.10.2016, 18:17

waaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!