Tarta cu pere si ciocolata

de adnas54 in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 1417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina,
  • 125 g margarina
  • 80 g zahar,
  • 1 ou intreg + 2 galbenusuri,
  • un praf sare,
  • 2 pere tari
  • 150 gr zahar + 150 apa
  • 3 ciusoare,
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 gr ciocolata
  • 150 frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si ciocolata:

Blatul:

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muiat si la sfarsit oul si galbenusul. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1 -2 ore la rece. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde sub forma de cerc si se pune in forma de tarta, care a fost unsa cu unt si se tapetata cu putina faina. Se inteapa cu furculita astfel incat aburul format sa poata iesi, iar fundul de la tarta sa nu se deformeze. Tava se da la cuptor pentru 35 de minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.

Cele doua pere se decojesc si se taie in 4. Se pun intr-un sirop fierbinte din 150 g de zahar si 100 ml de apa, impreuna cu cuisoarele si scortisoara. Se fierbe aproximativ 20 de min. la foc potrivit, urmarind sa nu se inmoaie prea tare. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Apoi si sferturile se mai taie in jumatati tot pe lung.

Pregatim ciocolata. Punem intr-un vas pe bain-marie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu frisca. Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se da la rece. Cand s-a racit se bate putin cu mixerul.
Pe tarta racita se pune un strat de ciocolata, dupa care se aseaza feliile de pere. Se toarna si restul de ciocolata.

Tarta este buna a doua zi, cand aluatul devine fraged. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu pere si ciocolata-0
Tarta cu pere si ciocolata-1
Tarta cu pere si ciocolata-2

COMENTARII (2)

silvi0ara

silvi0ara 1

09.03.2010, 14:03

Rocsi

Rocsi 1

09.03.2010, 15:55

pap si eu o bucatica sper k nu te superi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!