Tarta cu pere si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 31 Oct 2013 | 9395 vizualizari

 

Un vis frumos de tarta...combina un blat exceptional, o crema de vanilie delicioasa si pere aromate si zemoase...ce sa-ti doresti mai mult de la un desert? Cu drag va invit sa-l incercati :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 280 gr. faina
  • 150 gr. unt moale, dar rece( 85%)
  • 100 gr. zahar brun
  • 50 gr smantana groasa
  • 1 ou si un galbenus
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • 150 gr zahar
  • 3 pere mari( sau 5 mici)
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si crema de vanilie:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.

Crema de vanilie:

Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc mic.

Ouale se mixeaza, apoi se adauga faina si o cana din laptele caldut.

Cand laptele din ibric e fierbinte se pune compozitia de oua si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa. Se tine pe foc 5 minute, se da deoparte de pe foc vasul si se raceste la jumatate.

Se intinde blatul de tarta pe o foaie de copt( eu am facut asta direct in forma). se aduce aluatul pana in marginea de sus. Intepam cu o furculita suprafata si punem crema de vanilie. Urmeaza feliile de pere. Se presara peste pere o lingurita de zahar brun cat mai uniform.

Coacem tarta pentru 30 de minute la 200 de grade.

Numai cand se raceste se intoarce, altfel riscati sa curga crema.

Feliati tarta( e  mai buna rece de la frigider) si serviti-o cu placere! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si budinca de vanilie