Tarta cu pere si struguri

de rodica_m in Prajituri, 26 Sep 2011 | 2673 vizualizari

 

Aceasta tarta am savurat-o in weekend, intr-o mini excursie prin tara....din Craiova pe Transalpina.....alaturi de niste prieteni dragi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt sau margarina
  • 300 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 2 oua
  • esenta de migdale
  • Fructe:
  • 3 pere
  • 1-2 ciorchini struguri
  • Crumble:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si struguri:

Blatul:

Se taie untul sau margarina cubulete si se lasa la temperatura camerei. Se adauga faina, zaharul, ouale esenta si putina sare. Se framanta aluatul si se da la frugider sau congelator pana pregatim fructele.

Perele se curata si se taie feliute subtiri, bobitele de struguri se separa de pe ciorchine.  

Scoatem blatul din frigider, il intindem cu sucitorul si il punem in tava unsa si tapetata.

Aranjam feliutele de pere pe marginea tartei si bobitele de struguri in interior.

Din unt, faina si zahar pregatim crumble-ul pe care-l repartizam uniform peste fructe.

Se da la cuptorul incins la 180 C pentru 40-45 min.

Sa o savurati cu placere!!! 

 

TIPS-URI

1

Daca vi se par fructele prea zemoase, puteti presara peste ele o lingurita de pesmet, apoi repartizati crumble-ul.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu pere si struguri 126658
retete culinare - Tarta cu pere si struguri 126659
retete culinare - Tarta cu pere si struguri 126660
retete culinare - Tarta cu pere si struguri 126661

COMENTARII (13)

Angelina_Elena 1

26.09.2011, 23:12

foarte buna tarta,yamiii

Betty Kitchen 1

27.09.2011, 09:26

Ar fi frumos sa participi cu reteta aceasta la provocarea lunii Dulce Romanie. Ce zici?
http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/

Lau 1

03.10.2011, 09:33

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55