Tarta cu peste

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 19 Aug 2010 | 8567 vizualizari

 

O reteta grozava, inspirata din reteta Adinutei. As scrie ca-i reteta ei, dar m-ar bate:))), ca multe n-am avut si am adaptat-o. Si modul de preparare l-am modificat deci..i-am tunat reteta. Oricum e o reteta cu bucluc:)). Sa va zic si de ce. M-am apucat s-o fac, am framantat coca pentru blat, aveam doua oua in casa. Cum era la mine o fetita mai marisoara, am trimis-o sa-mi cumpere oua, Intre timp am asezat coca, am pus umplutura si asteptam ouale. Vine fetita, fara oua, ca era inchis.:)). Zic..mergi putin mai departe c-o sa gasesti. Vine iar, tot fara oua:)). Cica nu sunt nicaieri. Ma uitam io la tarta si ea la mine si ma apuc sa dau telefoane sa-mi imprumute careva 3 oua:)))).La final ma intrebam: oare daca am luat reteta de la fata asta, tre' sa scriu si io "la multi ani, supremu"?:)))da' n-aveam gogosari s-am renuntat.:))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 4 oua
  • o lingurita sare pt coca, +sare pt umplutura
  • 100 gr margarina
  • putina branza gen parmegiano (eu am pus cas framantat de la borcan, ca io mi-s de la tzara:)))
  • o lingurita praf de copt (asta-i de la mine:)), ca mi-a placut coca de la ultima mea tarta
  • 2 linguri smantana- pt coca
  • doua conserve de peste (eu am pus una de ton si una de macrou, dar era mai buna cea de ton:d)
  • 200 gr smantana- pt. umplutura
  • o foaie de dafin
  • nucsoara ( n-am avut) -am pus doua fire de tarhon
  • castraveti in otet (4-5)
  • capere (pun tot astia de peste hotare, noi astia mai amarati, renuntam :)))
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste:

Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta.

Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut conservele :))))

Asezam deasupra bucatele de castraveciori, rondele.

3 oua, plus albusul ramas, le batem bine si adaugam smantana.

Turnam peste pestele din tarta.

Ne jucam desupra cu cateva rondele de masline si fire de ceapa verde.

Maruntim foaia de dafin, tocam tarhonul,  punem putin piper, putina sare si dam tava la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

ps, uite si tu Adinutza ce repede am scris reteta, nu intr-o mie de pasi. Sa iei exemplu de la moa.;) =))=))

TIPS-URI

1

am pus putina branza si-n amestecul cu smantana, ca noi astia de la sat mancam multa branza:))))

2

n-am poza cu ea intreaga. Venise sotul la masa si mai era cu-n tip; daca m-ar fi vazut ala ca iau aparatul, s-ar fi gandit ca fac poza la ce mananca sa am dovada, sa-mi plateasca:)))

3

a fost foarte foarte foarte buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu peste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cas afumat