Tarta cu peste

de simona72 in Peste, 24 Mar 2013 | 2186 vizualizari

 

Daca tot am avut atita aluat din pogacelele d-nei Lia, am fost nevoita sa fac si o tarta. Am zis ca merge acest aluat cu peste, avind in vedere ca este cu leurda, iar aceasta seamana la gust si cu usturoiul... Voi puteti sa folosit si aluat de tarta sarata sau foietaj..Avind in vedere ca mai devreme v-am dat reteta mea de aluat de pogacele, nu o voi mai scrie si aici.

 

INGREDIENTE

  • aluat de tarta sau de pogacele cu leurda
  • un macrou proaspat
  • jumatate dintr-un macrou afumat
  • 400 ml lapte
  • o feliuta de brinza feta
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 lingurite rase de faina
  • 2-3 cuisoare
  • o bucatica dintr-un baton de scortisoara
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • pt decor:
  • 2 linguri mazare congelata sau de la borcan
  • 2 linguri boabe porumb dulce
  • frunze de rucola
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu peste:

Intr-o craticioara punem laptele la fiert cu sare si piper dupa gust, cuisoare si scortisoara, iar cind laptele fierbe punem pestele curatat, fara cap si coada. Lasam 5 minute pe foc, scoatem pestele, iar laptele il strecuram si-l lasam sa se raceasca. Curatam pestele de piele si oase, curatam si o jumatate de peste afumat (tot macrou) de piele si oase si rupem bucatele pestele cu mina.

Intr-o craticioara punem uleiul pe foc, cind s-a incins punem usturoiul tocat marunt, lasam citeva secunde, adaugam faina, amestecam cu un tel si imediat punem si laptele. In tot acest timp amestecam sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda. Cind acesta va incepe sa fiarba se va ingrosa, il lasam 2-3 minute si adaugam brinza sfarimata si cascavalul si mai lasam putin pina se topesc acestea.

Intr-o tava rotunda, eu am avut de silicon, intindem aluatul, deasupra punem bucatele de peste fiert in lapte si peste afumat, peste peste turnam sosul, iar deasupra presaram mazare si porumb dulce. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 25 minute.

Servita calda sau rece, este buna oricum, cu rucola sau o salata de cruditati dupa preferinte.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

puteti sa folositi si alt fel de peste

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu peste-0
Tarta cu peste-1
Tarta cu peste-2
Tarta cu peste-3
Tarta cu peste-4
Tarta cu peste-5
Tarta cu peste-6
Tarta cu peste-7
Tarta cu peste-8

COMENTARII (13)

mamaieelena

mamaieelena 1

24.03.2013, 22:56

Panacris

Panacris 1

17.09.2013, 08:07

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 09:58

buna tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!