Tarta cu piept de pui si branza

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2011 | 2654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 400 gr faina
  • un ou
  • cateva linguri lapte rece
  • 400 gr branza de vaci
  • un piept pui (fiert)
  • 4 oua
  • marar tocat
  • sare
  • piper
  • o lingura smantana
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piept de pui si branza:

Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.


Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si omogenizam. Avem nevoie de un aluat pe care o sa-l intindem cu sucitorul obtinand blatul tartei. Daca este prea tare mai adaugati lapte rece pana cand aluatul este maleabil dar nu lipicios.

Formam o bila din aluat si o dam la rece pentru cel putin 30 min.

O scoatem si intindem o foaie putin mai mare decat diametrul tavii in care vom coace tarta. Aluatul odata asezat in forma trebuie sa acopere si peretii tavii.

Asezam deasupra bucatele de piept de pui.

Batem ouale cu putina sare si piper, (oprim doua linguri pentru uns).
Adaugam branza, smantana si mararul si omogenizam. Potrivim gustul de sare.
Turnam amestecul peste carne.
Tragem usor marginile aluatului peste amestec si din aluatul ramas facem un grilaj pe care-l punem deasupra.
Ungem cu ou, presaram susan si bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 175 grade pana ce se rumeneste usor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu piept de pui si branza 114622
retete culinare - Tarta cu piept de pui si branza 114626
retete culinare - Tarta cu piept de pui si branza 114628

COMENTARII (17)

divainbucatarie 1

11.07.2011, 09:55

Bunica 1

11.07.2011, 11:39

O gustare delicioasa!

MIUTA 1

11.07.2011, 17:30

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S