Tarta cu piersici

de mirela0911 in Prajituri, 9 Mar 2011 | 2061 vizualizari

 

O primavara frumoasa va doresc si o felie de tarta de ziua noastra, cu intarziere dar nu-i nimic. Merge excelent la o cafea sau ce doriti.
Felicitarea e facuta de fiul meu si am primit-o de 8 Martie cu mult drag.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 lg ulei
  • 350g faina
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 150ml lapte
  • coaja rasa lamaie
  • piersici (eu am avut din compot)
  • frisca pt ornat (si pt cafea)
  • 2 ajutoare de nadejde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Se bat ouale bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se continua mixatul pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul, laptele, coaja de lamaie, se mixeaza in continuare, iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata bine cu unt, deasupra se pun felii de piersici si se da la cuptor la 180 grade pt. aproximativ 40 minute (depinde de cuptor, se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit se orneaza dupa preferinte si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune orice fel de fructe proaspete sau din compot.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu piersici 90566
retete culinare - Tarta cu piersici 90568
retete culinare - Tarta cu piersici 90572
retete culinare - Tarta cu piersici 90573
retete culinare - Tarta cu piersici 90580
retete culinare - Tarta cu piersici 90586
retete culinare - Tarta cu piersici 90590
retete culinare - Tarta cu piersici 90593
retete culinare - Tarta cu piersici 90597
retete culinare - Tarta cu piersici 90603
retete culinare - Tarta cu piersici 90605

COMENTARII (18)

MIUTA 1

10.03.2011, 11:19

Foarte buna,multumim.La multi ani! Sa-ti traiasca puii,sa fie sanatosi si sa te bucuri de ei!Sunt tare dragalasi

mirela0911 1

10.03.2011, 16:51

luk, mamaie, elena multumesc
miuta mersi tare mult

adry88 1

09.06.2011, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21