Tarta cu piersici

de anca_rm in Prajituri, 13 Aug 2014 | 8990 vizualizari

 

O bunatate de sezon , balt crocant si umplutura cu piersici aromate , suculente , dulci si usor moi .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • -250 gr faina
  • -50 gr zahar praf
  • -150 gr unt
  • -1 galbenus
  • -2 linguri de apa rece
  • -coaja rasa de lamaie
  • Pt umplutura:
  • -120 gr unt
  • -150 gr zahar
  • -8 piersici potrivite ca marime si tari
  • -esenta vanilie sau migdale
  • Pt servit :
  • -frisca batuta
  • Sau
  • Inghetata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact.
Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Cu cat va sta mai mult in frigider cu atat va fi mai fraged.
Piersicile le  spalam si le taiem in fasii cam de 2 cm grosime .
Intr-o tigaie pe foc punem untul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca  caramel aramiu la foc mic (cam 5 minute).
Oprim focul, punem piersicile in caramel si le amestecam usor fara a le zdrobi. Punem esenta de vanilie si migdale si mai amestecam putin. Le lasam la racit.
Pregatim o tava de tarta de 25 cm. Asezam in ea piersicile aranjate bucata cu bucata in cerc. Turnam peste piersici si caramelul ramas .
Scoatem din frigider aluatul, intindem din el o foaie cat forma de tarta si il punem peste piersicile deja aranjate.
Impingem aluatul pe marginile tavii .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Se va rumeni deasupra frumos.
Scoatem tava si o lasam la racit.
Cand este rece sau calduta punem deasupra tavii un platou si rapid intoarcem tarta .
 
Se serveste ca atare , cu frisca sau ideal cu inghetata. 

TIPS-URI

1

piersici pot fi inlocuite cu mere , pere , nectarine sau orice alt fruct nu foarte moale

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese