Tarta cu piersici

de anca_rm in Prajituri, 13 Aug 2014 | 5114 vizualizari

 

O bunatate de sezon , balt crocant si umplutura cu piersici aromate , suculente , dulci si usor moi .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • -250 gr faina
  • -50 gr zahar praf
  • -150 gr unt
  • -1 galbenus
  • -2 linguri de apa rece
  • -coaja rasa de lamaie
  • Pt umplutura:
  • -120 gr unt
  • -150 gr zahar
  • -8 piersici potrivite ca marime si tari
  • -esenta vanilie sau migdale
  • Pt servit :
  • -frisca batuta
  • Sau
  • Inghetata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou. Framantam cu mana pana cand obtinem firmituri. Punem apa si framantam in continuare pana obtinem un aluat compact.
Pe o folie alimentara punem aluatul si il invelim. Il dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Cu cat va sta mai mult in frigider cu atat va fi mai fraged.
Piersicile le  spalam si le taiem in fasii cam de 2 cm grosime .
Intr-o tigaie pe foc punem untul impreuna cu zaharul si il lasam sa se faca  caramel aramiu la foc mic (cam 5 minute).
Oprim focul, punem piersicile in caramel si le amestecam usor fara a le zdrobi. Punem esenta de vanilie si migdale si mai amestecam putin. Le lasam la racit.
Pregatim o tava de tarta de 25 cm. Asezam in ea piersicile aranjate bucata cu bucata in cerc. Turnam peste piersici si caramelul ramas .
Scoatem din frigider aluatul, intindem din el o foaie cat forma de tarta si il punem peste piersicile deja aranjate.
Impingem aluatul pe marginile tavii .
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute. Se va rumeni deasupra frumos.
Scoatem tava si o lasam la racit.
Cand este rece sau calduta punem deasupra tavii un platou si rapid intoarcem tarta .
 
Se serveste ca atare , cu frisca sau ideal cu inghetata. 
 

TIPS-URI

1

piersici pot fi inlocuite cu mere , pere , nectarine sau orice alt fruct nu foarte moale

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu piersici 337004
retete culinare - Tarta cu piersici 337005
retete culinare - Tarta cu piersici 337006
retete culinare - Tarta cu piersici 337007
retete culinare - Tarta cu piersici 337008
retete culinare - Tarta cu piersici 337009
retete culinare - Tarta cu piersici 337010

COMENTARII (20)

anca_rm 1

14.08.2014, 09:55

va multumesc pentru aprecieri

Rocsi 1

14.08.2014, 22:21

Asa bunatate servesc si eu!

Xandrinne 1

15.08.2014, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: