Tarta cu piersici

de diaconta in Dulciuri, 15 Aug 2016 | 765 vizualizari

 

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă.


Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi  pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase.


 


Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe.Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de tarta:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 1 kg piersici (cântarite cu tot cu sâmburi)
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 50 ml apa
  • 2 cm ghimbir razuit

Mai avem nevoie de unt pentru uns tava si zahar pudra

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici:

Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.

Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare.

Am pus apoi untul rece taiat cubulete.

Am  amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.

Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.

Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune deoarece untul nu trebuie sa se topeasca,riscam ca aluatul sa devina unsuros.

Daca coca obtinuta este prea uscata,puteti sa adaugati putina apa rece.La mine  a fost suficient oul.

Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.

Am scos sâmburii piersicilor,le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.

Dupa ce acestea au lasat sirop,am mai adugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote,cât sa se înmoaie fructele.5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.

Am avut piersici foarte coapte,deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.

Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.

Am lasat sa se raceasca.

Am pregatit o tava pentru tarta.28 cm a avut diametrul tava mea.

Am uns tava cu unt.

Am scos aluatul de la frigider.Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra,din restul aluatului am întins o foaie,destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii  formei în care am copt.

Am înţepat din loc în loc cu o furculita,apoi am copt 15 minute la 180 de grade.

Dupa acest timp,am scos tava,am asezat jeleul,piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.

Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.

Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.

Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios,dar exact cum mi-am dorit sa fie.

La noi nu a rezistat prea mult .

 

 

S-aveţi poftă !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu piersici 453676
retete culinare - Tarta cu piersici 453677
retete culinare - Tarta cu piersici 453678
retete culinare - Tarta cu piersici 453679
retete culinare - Tarta cu piersici 453680
retete culinare - Tarta cu piersici 453681
retete culinare - Tarta cu piersici 453682
retete culinare - Tarta cu piersici 453683
retete culinare - Tarta cu piersici 453685
retete culinare - Tarta cu piersici 453686
retete culinare - Tarta cu piersici 453687
retete culinare - Tarta cu piersici 453688
retete culinare - Tarta cu piersici 453689
retete culinare - Tarta cu piersici 453690
retete culinare - Tarta cu piersici 453691
retete culinare - Tarta cu piersici 453692

COMENTARII (37)

Geanina87 1

18.08.2016, 08:26

delicioasa tarta ai facut

noiinbucatarie 1

18.08.2016, 22:55

ce frumoasa tarta!

deyutzky 1

18.09.2016, 23:15

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D