Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie

de katty in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 2296 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt 82% grasime
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou+1 galbenus pentru uns
  • 1-2 linguri apa rece

Umplutura:

  • 1 compot piersici
  • 1 mango mediu
  • 1 lingura zahar brun

Sosul de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie:

Incepem cu prepararea crustei.Amestecam toate ingredientele in afara de apa. Daca este nevoie adaugam si apa  pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini , pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin o ora.

Scurgem compotul de piersici, iar piersicile le taiem cubulete. Decojim fructul de mango si il taiem cubulete. Amestecam fructele cu o lingura de zahar brun.

Scoatem aluatul de crusta si cu ajutorul unui sucitor il intindem. Cu 3/4 din aluat acoperim fundul si peretii a doua forme de tarta dreptunghiulara sau una rotunda mai mare.Intepam aluatul cu o furculita. Asezam deasupra hartie de copt  si umplem forma cu orez( fasole, sare sau orice avem mai mult prin bucatarie).
Dam tavile la cuptorul preincalzit  pentru 10 minute.
Scoatem tavile, dam la o parte hartia de copt si asezam fructele. Aluatul ramas il intindem pe un blat cu sucitorul si  il taiem  fasii. Asezam fasii sub forma de grilaj. Ungem grilajul cu galbenusul batut cu 1 lingura apa. Dam formele la cuptor pana partea de deasupra se rumeneste usor.
Scoatem tartele si le lasam sa se raceasca.

Punem laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie.Dam jos, acoperim vasul si  il lasam pana ramane caldut.
Amidonul il dizolvam intr-o lingura apa rece, apoi il amestecam cu latele caldut.
Frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste si isi mareste volumul. Adaugam laptele caldut in fir subtire amestecand continuu.Punem amestecul la foc mic, intr-o craticioara cu fund gros si amestecam pana se ingroase.
Lasam sosul sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

anca_rm 1

22.02.2016, 11:32

MotanLaOale 1

23.02.2016, 12:01

Bya Ralu 1

23.02.2016, 22:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vargabeles