Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie

de katty in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 402 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt 82% grasime
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou+1 galbenus pentru uns
  • 1-2 linguri apa rece

Umplutura:

  • 1 compot piersici
  • 1 mango mediu
  • 1 lingura zahar brun

Sosul de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie:

Incepem cu prepararea crustei.Amestecam toate ingredientele in afara de apa. Daca este nevoie adaugam si apa  pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini , pe care il stringem intr-o bila, il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin o ora.

Scurgem compotul de piersici, iar piersicile le taiem cubulete. Decojim fructul de mango si il taiem cubulete. Amestecam fructele cu o lingura de zahar brun.

Scoatem aluatul de crusta si cu ajutorul unui sucitor il intindem. Cu 3/4 din aluat acoperim fundul si peretii a doua forme de tarta dreptunghiulara sau una rotunda mai mare.Intepam aluatul cu o furculita. Asezam deasupra hartie de copt  si umplem forma cu orez( fasole, sare sau orice avem mai mult prin bucatarie).
Dam tavile la cuptorul preincalzit  pentru 10 minute.
Scoatem tavile, dam la o parte hartia de copt si asezam fructele. Aluatul ramas il intindem pe un blat cu sucitorul si  il taiem  fasii. Asezam fasii sub forma de grilaj. Ungem grilajul cu galbenusul batut cu 1 lingura apa. Dam formele la cuptor pana partea de deasupra se rumeneste usor.
Scoatem tartele si le lasam sa se raceasca.

Punem laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie.Dam jos, acoperim vasul si  il lasam pana ramane caldut.
Amidonul il dizolvam intr-o lingura apa rece, apoi il amestecam cu latele caldut.
Frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste si isi mareste volumul. Adaugam laptele caldut in fir subtire amestecand continuu.Punem amestecul la foc mic, intr-o craticioara cu fund gros si amestecam pana se ingroase.
Lasam sosul sa se raceasca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie 429436
retete culinare - Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie 429437
retete culinare - Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie 429438
retete culinare - Tarta cu piersici si mango si sos de vanilie 429439

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

anca_rm 1

22.02.2016, 11:32

MotanLaOale 1

23.02.2016, 12:01

Bya Ralu 1

23.02.2016, 22:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D