Tarta cu piersici si smantana

de La Ancuta in Prajituri, 1 Iun 2012 | 3040 vizualizari

 

Stiti deja cat de mult imi plac tartele, fie dulci sau sarate. De aceasta data am ales o tarta dulce si aromata cu un aluat fraged minunat. La noi a disparut cat ai clipi. V-o recomand cu mare drag mai ales ca poate fi facuta si cu alte fructe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 195 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 115 g unt moale
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 4-5 piersici proaspete (dar merg si din compot)
  • 3 galbenusuri
  • 155 g zahar
  • 165 g smantana
  • 35 g faina
  • Pentru glazura:
  • 150 g marmelada de piersici
  • 1 lingura suc de piersici sau de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si smantana:

Incepem cu pregatirea aluatului: Amestecam untul moale cu zaharul si smantana. Adaugam apoi faina si framantam un aluat molicel, dar care nu se mai lipeste de mana.

Ungem o tava rotunda cu putin unt si intindem aluatul in tava, cu mana. Avem grija sa ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Dam tava deoparte si pregatim umplutura: Mixam bine galbenusurile cu zaharul iar apoi adaugam smantana. La final adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza si nu mai avem cocoloase. Peste aluatul din tava asezam piersicile taiate felii. Turnam apoi umplutura.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 1 ora. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare, putem acoperi tava in ultimele 10 minute, cu o folie de aluminiu.

Pentru glazura amestecam bine gemul cu sucul de lamie si apoi ungem tarta fierbinte.

Lasam tarta sa se raceasca complet, inainte de a o portiona.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu piersici si smantana-0
Tarta cu piersici si smantana-1
Tarta cu piersici si smantana-2
Tarta cu piersici si smantana-3
Tarta cu piersici si smantana-4
Tarta cu piersici si smantana-5
Tarta cu piersici si smantana-6

COMENTARII (26)

iri_iri

iri_iri 1

01.06.2012, 23:03

ma servesc ca tare imi place

Bya Ralu

Bya Ralu 1

07.06.2012, 16:50

excelenta!

Alinutza80

Alinutza80 1

14.06.2012, 20:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!