Tarta cu praz

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2012 | 2409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat : 
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • un praf sare
  • Umplutura :
  • 3-4 fire praz (aprox.1 kg)
  • 100 g bacon
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 lg unt
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 150 telemea sau cascaval
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz:

  Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt.


Intepam din loc in loc cu ajutorul unei furculite si dam la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul trebuie sa fie preancalzit. Dupa ce scoatem aluatul de la cuptor, punem umplutura peste .
Pentru umplutura : taiem prazul pe jumatate , in lungime, apoi feliute. Bacon il taiem bucatele mici, ceapa o taiem rondele.

Topim cele 2 linguri de unt si in el calim prazul. adaugam baconul si lasam pe foc pana se inmoaie prazul, amestecand mereu. (eu l-am lasat pe foc mic cam 15 minute ).

Luam de pe foc si adaugam sarea si piperul. Lasam compozitia sa se raceasca.

Intr-un castronel, mixam ouale cu smantana, adaugam ceapa verde taiata rondele, si omogenizam compozitia. Turnam umplutura in aluatul de tarta. Deasupra radem telemea sau cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste. (cam 1 ora).

Dupa ce scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu praz-0
Tarta cu praz-1
Tarta cu praz-2
Tarta cu praz-3
Tarta cu praz-4
Tarta cu praz-5
Tarta cu praz-6
Tarta cu praz-7
Tarta cu praz-8
Tarta cu praz-9
Tarta cu praz-10
Tarta cu praz-11
Tarta cu praz-12

COMENTARII (17)

dakris

dakris 1

12.02.2012, 16:39

Cred ca e tare buna!

Rux

Rux 1

12.02.2012, 17:01

Imi place muuult! Arata apetisant!!!

danakarin

danakarin 1

12.02.2012, 21:55

foarte buna !! tartele sunt o inventie grozava ! Ar trebui sa fac mai des !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!