Tarta cu praz

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2014 | 3016 vizualizari

 

Daca nu aveti praz veniti ca va dau eu cat doriti .

 

INGREDIENTE

  • -o jumate foaie aluat foietaj
  • -5 fire subtiri de praz , sau un fir gros ( sa fie doua maini pline de rondele )
  • -50 gr unt
  • -250 gr branza dulce
  • -150 gr branza telemea nu foarte sarata
  • -2 linguri smantana
  • -alte condiment dupa gust
  • -100 gr mezel
  • -5-6 buc rosii chery
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz:

Aluatul de foietaj il decongelam , eu am folosit o tava de tarta cu diametru de 20 cm si am folosit o jumate de foaie de aluat .

Prazul il curatam si il taiem rondele . Intr-o tigaie incalzita bine punem untul si prazul si il calim putin , pana cand se inmoaie .

Branza de vaca o amestecam cu branza telemea si cu smantana , precum si alte condimente daca vreti . Merge perfect cu marar verde ,patrunjel sau amestec de ierburi frantuzesti .

Mezelurile ( eu am avut putin salam uscat si ceva pastrama ) le taiem feliute subtiri .

Aluatul de foietaj il asezam in tava astfel incat sa acopere peretii vasului si il impungem cu o furculita . Peste aluat punem prazul calit , mezelurile si branza . Nivelam compozitia iar deasupra daca doriti puteti pune cateva bucati de rosii chery (optional) .

Dam la cuptor incins la 200 grade pentru 30 minute . Va crapa putin deasupra dar nu are nimic .

Serviti rece sau calda cu smantana sau mujdei .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu sunca si ardei