Tarta cu prune

de ionela2682 in Prajituri, 6 Oct 2010 | 5272 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul prunelor cum sa le folosesc decat intr-o tarta...!

 

INGREDIENTE

  • 1 masura iaurt,
  • 2 masuri untura,
  • 1 ou,
  • drojdie cat o nuca,
  • sare,
  • faina cat cuprinde,
  • 3-4 lg de zahar,
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Din untura,iaurt,ou,drojdie si sare se face un aluat potrivit de tare

-se intinde o foaie subtire ,cam 0,5 cm,dupa care cu ajutorul sucitorului se asaza frumos in tava, se inteapa cu furculita si se incepe asezarea prunelor,spalate i taiate in sferturi

-dupa ce am acoperit toata tarta cu prune presaram zahar ( cantitatea de zahar este in functie de cat de dulce dorim sa ne iasa tarta)

-formam niste snurulete din aluat si le repartizam pe intreaga tarta

-dam la cuptor pana se rumeneste frumos,iar cand s-a racit pudram cu zahar

P.S:am folosit drept masura 1 pahar de 150 ml pentru o tava de tarta de 26 cm.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune 54758
retete culinare - Tarta cu prune 54759
retete culinare - Tarta cu prune 54760
retete culinare - Tarta cu prune 54761
retete culinare - Tarta cu prune 54762
retete culinare - Tarta cu prune 54763
retete culinare - Tarta cu prune 54764

COMENTARII (7)

nadina73 1

07.10.2010, 02:30

super buna trebuie sa fie 5f

La Ancuta 1

07.10.2010, 11:41

vreau si eu o bucatica

Corinuta 1

07.10.2010, 13:07

yamii! 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21