Tarta cu prune

de Lily_Musat in Prajituri, 14 Mar 2011 | 2415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina,
  • 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • 300 g prune din compot,
  •  doua linguri zahar brun.
  • Pentru crema:
  • 3 oua,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 linguri faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Faina se pune intr-un bol. Se face la mijloc o gaura si se pune untul, care trebuie sa fie foarte moale, zaharul, un ou si sare. Se amesteca cu telul, apoi cu o lingura.

Intindeti o foaie cat aveti tava (eu am tava de 30cm cu 30 cm, patrata).

Cuptorul il setati la 150 de grade. Dupa ce a atins temperatura dorita, introduceti tava si lasati-o sa se coaca putin, circa 10 minute. Scoateti tava dupa cele 10 minute, puneti prunele si doua linguri de zahar brun si mai bagati 5 minute la cuptor.

CREMA: Intre timp frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina, iar la urma albusurile spuma.

Crema se toarna peste fructe si se mai lasa la cuptor 30 de minute.

Dupa ce se coace, se pudreaza cu putin zahar cu aroma de vanilie. Puteti sa acoperiti prajitura cateva minute, inainte de a servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune 91607
retete culinare - Tarta cu prune 91608
retete culinare - Tarta cu prune 91609
retete culinare - Tarta cu prune 91610
retete culinare - Tarta cu prune 91612
retete culinare - Tarta cu prune 91613

COMENTARII (10)

LUK 1

14.03.2011, 23:24

super

adry88 1

03.06.2011, 11:27

arata bn si sunt delicioase

ancutsa 1

19.07.2016, 19:19

Foarte frumoasa si delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21