Tarta cu prune

de dentistutza in Prajituri, 30 Sep 2011 | 1808 vizualizari

 

Fara crema, un pic acrisoara-doar atat cat sa doresti inca o bucatica parfumata pe cerul gurii.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 250 gr. faina
  • 120 gr. unt rece cubulete
  • 2 oua
  • 100 gr. zahar
  • pt. umplutura:
  • prune dulci taiate pe lung, in 8 "semilune"fiecare
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 2 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Din ingredientele pentru crusta se face un aluat nelipicios care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 30 minute.  

Prunele spalate si taiate se presara cu zahar si scortisoara dupa gust si se lasa sa se indulceasca. Se unge cu unt o forma rotunda, se tapeteaza cu faina si se acopera cu o baza de aluat obtinuta din circa 2/3 din cantitatea totala. Se presara cu pesmet. Prunele se astern in strat uniform si pe deasupra lor se formeaza un grilaj din restul de aluat ( 1/3 ramasa).

Se coace la foc moderat pana se rumenesc frumos marginile si grilajul. Se lasa la racit , se poate presara cu zahar pudra si se serveste cu pofta.

 

 

TIPS-URI

1

prunele sunt totusi acrisoare asa ca nu va zgarciti la zahar...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune 127320
retete culinare - Tarta cu prune 127321
retete culinare - Tarta cu prune 127322
retete culinare - Tarta cu prune 127323

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

03.10.2011, 08:35

buna buna

jolygina 1

03.10.2011, 13:10

super

MIUTA 1

04.10.2011, 14:14

Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S