Tarta cu prune

de Lau in Prajituri, 24 Iul 2012 | 1316 vizualizari

 

sursa ancuta,mersi pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 180 g faina
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 500 g prune
  • Crumble
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Mixam untul cu zaharul, adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt, coaja de la o lamaie si framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Il invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min-1 ora

Spalam prunele si le taiem in 2, le scoatem si samburii.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda, care o asezam in tava unsa cu unt (eu am tapetat doar baza cu hartie de copt). Asezam deasupra prunele.

Crumble-amestecam ingredintele din care va rezulta un aluat sfaramicios pe care il vom intinde pe toata suprafata tartei

Dam tava la cuptor la foc potrivit cca 40 minute, sa se rumeneasca deasupra.

Cand s-a racit pudram cu zahar si portionam

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune 171382
retete culinare - Tarta cu prune 171383
retete culinare - Tarta cu prune 171384
retete culinare - Tarta cu prune 171385

COMENTARII (35)

Lau 1

25.07.2012, 09:11

multumesc

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:27

ce felie mare?....eu vreau mai mica

Lau 1

25.07.2012, 10:35

mamaie o impartim

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55