Tarta cu prune

de LUK in Prajituri, 5 Aug 2012 | 2420 vizualizari

 

Daca tot e plina piata de prune..hai sa facem ceva bun cu ele.Reteta de umplutura e de pe blogul lui Edith Francu iar cea de crumble de pe bucataras.ro,Oana(reteta de tarta cu afine)

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 350 gr faina
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr zahar
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 600gr prune
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri de zahar(daca sunt mai care prunele mai puteti pune zahar in plus)
  • 2-3 linguri de gris/pesmet

Pentru crumble(firmituri de aluat)

  • 100gr unt
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Preparam prima data umplutura,astfel:

Spalam bine prunele,le taiem in feliute si le punem pe foc impreuna cu 3-4 linguri de apa si zaharul.Lasam sa fiarba 15- min amestecand din cand in cand.Luam apoi cateva linguri din siropul lasat de prune si amestecam cu amidon.Acest amestec il turnam peste prune si lasam sa mai fiarba 5 min,amestecand.Luam de pe foc si lasam la temperatura camerei pana pregatim crusta.

Crusta:

Amestecam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam apoi oul,amestecam bine,faina si omogenizam.Formam o bile de aluat si dam la rece 30 min.Dupa 30 min intindem aluatul pe blatul tapetat cu faina,rulam pe sucitor si l asezam in forma de tarta ridicand din aluat si pe margini.

Presaram peste aluat pesmetul(sau grisul) si turnam prunele inauntrul aluatului.

Crumble:

Mixam untul cu zaharul spuma,adaugam faina si amestecam.Daca e prea moale mai adaugati putina faina.Aluatul astfel obtinut il radem peste prune(mai cad si bucati mai mari dar nu e nici o problema..)

Coacem tarta la 150 de grade timp de 40-45 min.Se serveste rece,pudrata cu zahar pudra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu prune-0
Tarta cu prune-1
Tarta cu prune-2

COMENTARII (23)

Sim0na

Sim0na 1

07.08.2012, 14:10

Buna tare tarta ta!

LUK

LUK 1

07.08.2012, 16:57

multumesc Simona

iri_iri

iri_iri 1

11.08.2012, 14:02

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!