Tarta cu prune

de DanMonica in Prajituri, 8 Sep 2012 | 1104 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 350 g. faina
  • 150 g. unt
  • 80 g. zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4-5 linguri apa rece
Umplutura
  • 600-700 g. prune
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Aluatul il pregatim astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana obtinem un aluat compact. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 30-45 minute. Merge lasat si de pe o zi pe alta (asa am facut eu).

Pe planul de lucru presaram faina si intindem aluatul in strat subtire, de cativa milimetri si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l si pe peretii vasului. Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.

Restul de aluat il pastram pesntru decorarea tartei.

Coacem aluatul 15 minute la cuptorul incins in prealabil. 

Scoatem de la cuptor si presaram 1-2 linguri rase de gris (pentru a abosrbi umezeala de la prune).

Prunele, spalate bine, le taiem in jumatate si le scoatem samburele. Jumatatile le taiem apoi in 3-4 felii,  le amestecam cu zaharul si le punem pe foc pentru aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.

Amidonul il amestecam cu 4-5 linguri din zeama lasata de prune si il turnam peste amestecul de prune.

Compozitia calduta de prune o turnam peste aluatul precopt; deasupra decoram cu aluatul ramas si ungem cu 1 ou.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute. 

Dupa ce scoatem tarta din cuptor este bine sa o tinem acoperita pentru a nu se intari. Dupa 10-15 minute, cand s-a mai racit un pic, am pus-o intr-un suport de tort cu capac (merge si acoperita cu un prosop de bucatarie).

 

Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune 176638
retete culinare - Tarta cu prune 176639
retete culinare - Tarta cu prune 176640
retete culinare - Tarta cu prune 176641
retete culinare - Tarta cu prune 176647

COMENTARII (15)

iri_iri 1

09.09.2012, 18:06

o bunatate trebuie sa fie

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:05

ANNA_46 1

13.09.2012, 22:51

Apetisanta tarta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55