Tarta cu prune

de Ela68 in Prajituri, 11 Oct 2013 | 2246 vizualizari

 

Tarta este inspirata de la Edith. Am facut-o a doua oara si parca nici acum nu ne-am saturat Este cremoasa si aromata. Daca folositi prune din soiul President ( fruct de marime mare, forma alungita, carnoasa, suculenta si neaderenta la sambure) atunci rezultatul este unul de exceptie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
    • 300 gr faina
    • 150 gr unt
    • 80 gr zahar
    • 1 ou
    • un praf de sare
    • 2-3 linguri de apa rece
    Ingrediente umplutura :
    • 14-16 prune
    • 2 oua
    • 150 ml smantana lichida
    • 8 linguri de zahar
    • 1 lingura amidon
    • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Pentru aluat, amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30 minute, apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm. Ca sa-si pastreze forma, vom aseza in interior o hartie de copt peste care punem boabe de fasole. ( eu am pus samburii de la prune ) Intepam cu furculita in cateva locuri si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 15-20 minute.
Intre timp, spalam prunele si le taiem feliute. Eu le-am pregatit dinainte, ca sa folosesc samburii la copt. Asezam feliile de prune peste aluat in cercuri concentrice, iar deasupra turnam oul amestecat cu smantana lichida, zaharul, vanilia si amidonul.
Coacem pana cand oul s-a inchegat, aproximativ 30 minute si lasam la racit.
Noi am servit-o rece. Este foarte gustoasa !

 

TIPS-URI

1

diametrul formei 26 cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune 267863
retete culinare - Tarta cu prune 267864
retete culinare - Tarta cu prune 267865
retete culinare - Tarta cu prune 267866
retete culinare - Tarta cu prune 267867
retete culinare - Tarta cu prune 267868

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

11.10.2013, 22:33

simona72 1

12.10.2013, 09:02

Minunata!!!

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 08:22

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D