Tarta cu prune

de maisondenisse in Prajituri, 28 Oct 2015 | 991 vizualizari

 

O tarta delicioasa, pe care iubitorii de fructe o vor adora. Se poate servi atat calda, cat si rece

 

INGREDIENTE

Blat

  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 varf de sare
  • 4-5 linguri de apa
  • 1 ou pentru uns

Umplutura

  • 700 g prune
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri de amidon
  • 2 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

   Blat:

Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine un aluat omogen, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 30 minute.

    Se scoate aluatul din frigider, se opreste putin pentru decor, iar restul se intinde intr-o foaie subtire de 4-5 mm.

    Foaia de aluat se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga la cuptorul incalzit pentru 15 minute. Blatul se scoate de la cuptorul peste care se pun 2-3 linguri de gris rase pentru a absorbi umezeala de la prune.

   Umplutura:

    Prunele se spala, se scot samburii si se taie in 3-4 felii. Prunele taiate impreuna cu zaharul se lasa pe foc si se mesteca din cand in cand . Amidonul se amesteca impreuna cu 1-2 linguri de apa si se toarna peste prune. Amestecul se fierbe pana incepe sa se ingroase.

     Compozitia se toarna peste blatul racit, apoi se face un grilaj din aluatul oprit deoparte. Se unge cu ou batut si se baga la cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute.

     Dupa ce se scoate din cuptor se acopera 15 minute cu o folie pentru a nu se intari aluatul.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu prune-0
Tarta cu prune-1
Tarta cu prune-2
Tarta cu prune-3

COMENTARII (7)

Rocsi 1

28.10.2015, 18:44

Ador aceasta tarta!

MotanLaOale 1

29.10.2015, 08:38

miki_a 1

29.10.2015, 09:03

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04