Tarta cu prune caramelizate

de Ela68 in Prajituri, 16 Mai 2013 | 3675 vizualizari

 

O tarta facuta in toamna, cand gaseam prune la piata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 320 gr faina
  • 150 gr unt
  • 90 gr zahar
  • un praf sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Umplutura :
  • 1 kg prune
  • 100 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 30 gr amidon
  • 2-3 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune caramelizate:

Pentru umplutura, se spala prunele, se taie in doua si se curata de samburi.

Caramelizam zaharul avand grija sa nu se arda ca sa nu devina amarui.

Turnam prunele si untul, amestecand continuu.

La contactul prunelor cu zaharul caramel, o parte din el se va intari. Vom lasa la fiert , in jur de 15-20 minute pana ce acesta este complet dizolvat. Adaugam amidonul si omogenizam cu un  tel. In 2-3 minute umplutura este gata pentru a fi turnata in forma.

Pentru aluat, se amesteca ingredientele, formandu-se o bila pe care o invelim in folie si o dam la frigider in jur de o ora. O portionam, cam 70% pentru baza si restul pentru grilajul de deasupra.

Se intinde foaia pentru blat si se aseaza intr-o forma cu diametrul de 28 cm.Intepam cu furculita din loc in loc si coacem aluatul partial, circa 15 minute in cuptorul incalzit in prealabil.

Scoatem aluatul din cuptor, punem grisul, apoi umplutura si realizam grilajul.

Coacem 15-20 minute la foc mediu.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu prune caramelizate-0
Tarta cu prune caramelizate-1
Tarta cu prune caramelizate-2
Tarta cu prune caramelizate-3
Tarta cu prune caramelizate-4
Tarta cu prune caramelizate-5
Tarta cu prune caramelizate-6
Tarta cu prune caramelizate-7
Tarta cu prune caramelizate-8
Tarta cu prune caramelizate-9
Tarta cu prune caramelizate-10
Tarta cu prune caramelizate-11
Tarta cu prune caramelizate-12

COMENTARII (18)

Rocsi 1

16.05.2013, 23:53

Imi place

babi5 1

27.05.2013, 12:49

foarte buna

Ela68 1

27.05.2013, 15:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04