Tarta cu prune II

de Criss in Prajituri, 3 Sep 2014 | 2186 vizualizari

 

...si mai urmeaza si tarta cu nr, III si IV si cine stie cate inca? :)

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • un varf de cutit de sare
  • 4-5 lg apa rece
  • Pt umplutura:
  • 700 g prune
  • 3 lg de zahar
  • 2 lg amidon
  • 2 lg gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune II:

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il invelim intr-o folie alimentara si il punem in frigider pentru o ora. Impartim aluatul in doua parti, una cam 1/3 iar cealalta cam 2/3. Partea mai mare (2/3) o intindem intr-o forma de tarta, o intepam cu furculita si o coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 10 minute, timp in care pregatim umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava si presaram  grisul peste aluat.

Pentru umplutura, spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in felii subtiri. Amestecam feliile de prune cu zaharul. Lasam pe foc 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Peste prune adaugam amidonul pe care in prealabil il amestecam cu putina zeama lasata de prune, apoi turnam amestecul peste prune si fierbem pana se ingroasa si capata aspect de budinca. Turnam amestecul de prune in tava de tarta iar din restul de aluat (1/3) facem grilajul pe care il punem deasupra. Ungem grilajul cu galbenus de ou, presaram putin zahar si coacem tarta 15-20 minute.

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tarta cu prune II 339986
retete culinare - Tarta cu prune II 339987
retete culinare - Tarta cu prune II 339988
retete culinare - Tarta cu prune II 339989
retete culinare - Tarta cu prune II 339990

COMENTARII (19)

Criss 1

04.09.2014, 05:42

Multumesc mult dragelor. Intr-adevar, tartele si prajiturile simple cu fructe sunt cele mai bune,

Criss 1

04.09.2014, 05:42

cristeena20 1

06.09.2014, 13:43

o fac chiar acum sper sa imi iasa buna si frumoas aca a ta de cand ai postat-o ma bantuie reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D