Tarta cu prune si alune de padure

de merisor in Prajituri, 8 Aug 2014 | 4629 vizualizari

 

Am adus de la tara niste prune tare bune, dulci si parfumate, dar nu stiu sa va spun ce soi sunt.
Am facut cateva borcane de gem, aceasta tarta foarte buna si mai vad ce mai pot face din restul :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt(65%)
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet de mere cu miere
  • 450 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 15 prune
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr alune de padure
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si alune de padure:

Pentru aluat, frecam untul cu zaharul si putina sare, dar dam deoparte 10-15 gr de unt pentru uns forma.

Adaugam pe rand ouale, bicarbonatul diluat in otet si treptat faina.

Va rezulta un aluat nu foarte tare, nelipicios si sfaramicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca si ne ocupam de restul ingredientelor.

Macinam alunele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, scoatem samburii de la prune si le taiem in sferturi.

Peste prune presaram scortisoara.

Impartim aluatul in doua parti, iar o parte o intindem in forma de tarta unsa cu untul oprit.

Forma mea are diametrul de 26 cm.

Imbracam si peretii formei cu aluat, pana la baza acestora si intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.

Asezam sferturile de prune peste aluat, in forma de spirala si presaram peste ele alunele macinate(mai lasam si bucati mai mari de alune).

Intindem restul de aluat in foaie de grosimea degetului mic si decupam diverse forme din el, pe care le asezam cum ne ajuta imaginatia peste prune.

Marginile aluatului care raman de la decupaje le rupem in bucati mici si le presaram printre prune.

Dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade, sau pana cand se va rumeni frumos tarta.

Pudram tarta cu zahar amestecat cu alune macinate cand se mai raceste.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot pune in aluat doar galbenusurile, iar din albusuri se poate face o bezea cu alunele macinate, care se va intinde peste prune, iatr peste bezea se aseaza formele decupate din aluat.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu prune si alune de padure-0
Tarta cu prune si alune de padure-1
Tarta cu prune si alune de padure-2
Tarta cu prune si alune de padure-3
Tarta cu prune si alune de padure-4
Tarta cu prune si alune de padure-5
Tarta cu prune si alune de padure-6
Tarta cu prune si alune de padure-7
Tarta cu prune si alune de padure-8
Tarta cu prune si alune de padure-9
Tarta cu prune si alune de padure-10
Tarta cu prune si alune de padure-11
Tarta cu prune si alune de padure-12
Tarta cu prune si alune de padure-13
Tarta cu prune si alune de padure-14

COMENTARII (40)

Pushaa

Pushaa 1

10.08.2014, 18:21

anca_rm

anca_rm 1

11.08.2014, 13:21

ce frumos ai facut-o , foarte foarte buna

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 12:28

Delicioasă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!