Tarta cu prune si bezea

de Criss in Prajituri, 10 Sep 2014 | 2219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -5 oua
  • -100 + 250 g zahar
  • -180 g unt
  • -250 g faina
  • -1 praf de copt
  • -zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -o lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si bezea:

Intr-un bol se adauga zaharul si galbenusurile si se spumeaza pana se topeste zaharul. Se adauga apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt. Rezulta o compozitie destul de vartoasa, care se pune cu ajutorul unei palete intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Peste acest aluat se pun prunele taiate in sferturi si se coace prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Elena spunea ca se coace 15 minute, eu am respectat acest timp de coacere dar clar n-a fost suficient, deci lasati-o mai mult, undeva la 30-35 minute.

Intre timp se bat albusurile spuma cu cele 250 g zahar. La final se adauga si zeama de lamaie, care va face bezeaua sa fie crocanta la exterior. Bezeaua obtinuta se pune intr-un posc si se spriteaza peste prajitura, dupa cele 35 minute. Se mai pune tava inapoi in cuptor 20-25 minute pana cand bezeaua capata o culoare aurie, apoi se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.

Abia cand tarta s-a racit de tot se pune in frigider, pentru ca altfel transpira bezeaua si nu mai ramane crocanta.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu prune si bezea-0
Tarta cu prune si bezea-1
Tarta cu prune si bezea-2
Tarta cu prune si bezea-3
Tarta cu prune si bezea-4
Tarta cu prune si bezea-5
Tarta cu prune si bezea-6

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

11.09.2014, 10:13

Ce frumusete de tarta!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

11.09.2014, 16:10

ce frumusete ti-a iesit

Criss

Criss 1

12.09.2014, 08:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!