Tarta cu prune si branza RICOTTA

de Maria68 in Dulciuri, 10 Aug 2012 | 2047 vizualizari

 

Am preparat o reteta delicioasa de Tarta cu prune si branza RICOTTA

 

INGREDIENTE

  • 120 g faina,
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt,
  • fasole uscata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza Ricotta
  • 100 g branza vaci
  • 2 linguri miere
  • 250-300 g prune uscate jeleu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza RICOTTA:

Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora.
Ungem forma cu unt in strat subtire. Intindem aluatul in forma subtire pe o suprafata data cu putina faina si tapetam forma cu el. Acoperim aluatul cu hartie de copt si turnam boabele de fasole deasupra.  Le punem in cuptorul  incins cam 10-20 minute, pana se rumeneste usor.  Indepartam hartia si boabele si mai coacem aluatul 5 minute. Lasam sa se raceasca si desprindem cu atentie din forma si punem tarta pe un platou.
Pentru umplutura amestecam branza Ricotta, branza de vaci si mierea.
Intindem crema si o netezim.
Eu am folosit pentru decor, prune conservate pentru prajituri - am stors prunele de zeama si le-am aranjat deasupra peste crema de branza. Am preparat jeleu( eu am ales unul rosu) si cu ajutorul unei pensule, am intins din belsug peste fructe.
Trebuie tinut la rece 1-2 ore, ca sa se patrunda bine.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu prune si branza RICOTTA-0
Tarta cu prune si branza RICOTTA-1
Tarta cu prune si branza RICOTTA-2
Tarta cu prune si branza RICOTTA-3

COMENTARII (17)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.08.2012, 17:55

lia maria

lia maria 1

14.08.2012, 11:17

un deliciu

Bunica

Bunica 1

14.08.2012, 23:59

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!